V dalším zápase musím vytasit všechny karty, co mám, plánuje Lehečka po druhé výhře na Australian Open

18. leden 2023

Jednadvacetiletý tenista přemohl ve čtyřsetové bitvě Američana Eubankse a může se radovat z postupu do 3. kola Australian Open. Jak rozdílné byly klimatické podmínky oproti prvnímu duelu, který na prestižním grandslamu český tenista odehrál? O čem se bavil se soupeřem z Británie, kterého vyzve v následujícím kole soutěže? Poslechněte si celý rozhovor mladého tenisty, který se krátce po utkání bavil s reportérem Radiožurnálu Sport Jaroslavem Plašilem.

Dlouho nedokázal Jiří Lehečka přejít přes první kolo grandslamu, ale teď na něm bude bojovat o postup do osmifinále. Po Chorvatu Čorićovi porazil na Australian Open v Melbourne také Američana Eubankse.

Jirko, obrovská gratulace k postupu do 3. kola. Co tomu říkáte?

Jsem moc rád, že se mi to povedlo. Hrát v dnešních podmínkách s takto nepříjemným soupeřem to nebylo nic jednoduchého. Nikdy předtím jsme spolu nehráli, ale věděli jsme, co od sebe můžeme očekávat. Na kurt jsme se dostali hodně pozdě, nakonec jsem rád, že se šlo hrát a nebylo to přesunuté na zítřek. 

Čtěte také

Cameron Norrie, který vás čeká v dalším kole, je už takový tradiční soupeř. Jaká je mezi vámi rivalita?

Známe se dobře. Když máme možnost, tak si vždy rádi popovídáme. V šatně jsme se půl hodiny bavili před našimi zápasy, hlavně ohledně včerejšího přerušení kvůli teplu. Je to fajn kluk a na zápas proti němu se těším. Jde o třetí kolo, takže musím vytasit všechny karty, co mám. Víme, co od sebe můžeme očekávat. Hráli jsme spolu dva vyrovnané zápasy, bohužel dvakrát byl šťastnější on. Na grandslamu mi ale podmínky sedí a pětisetové zápasy jsou jiné.

Poslechněte si celý rozhovor s úspěšným českým tenistou, který 3. kolo Australian Open odehraje proti Britovi Cameronovi Norrie. Všechny zápasy českých reprezentantů v Melbourne sleduje reportér Jaroslav Plašil, který v živých vstupech na Radiožurnálu Sport přináší vše podstatné, co se kolem českých tenistů děje.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související