Je dobře, že jsem se na kurtu v tom horku nezdržovala moc dlouho, těší Lindu Fruhvirtovou po postupu do 2. kola Australian Open

17. leden 2023

V úvodním kole Australian Open uspělo dravé české mládí. Teprve sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová při debutu v soutěži porazila Australanku Jaimee Fourlisovou 6:0, 6:4 a raduje se z postupu do druhého kola prestižního grandslamu. Krátce po utkání s úspěšnou českou tenistkou vedl rozhovor reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil. I když úterní program v Melbourne komplikuje počasí, my pro vás máme každý den živé vstupy a exkluzivní rozhovory přímo z místa!

Lindo, gratuluji k postupu do 2.kola Australian Open. Jaký to byl zápas?

Děkuji. Myslím si, že to byl dobrý zápas z mého pohledu. Jsem ráda za výhru, protože první kolo je vždy trochu záludné. Je dobře, že jsem se na kurtu v tom horku nezdržovala moc dlouho.

Podmínky byly opravdu drsné, jak se v nich hrálo proti domácí hráčce, které to tady vždy mají snazší díky podpoře publika?

S tím jsem počítala, navíc nemůžu říct, že by mi lidé nefandili. Když hrajete proti domácí hráčce, tak je jasné, že bude mít větší podporu publika. To mi ale nevadilo. Co se týče horka, tak to bylo náročné, ale normálně mi nevadí hrát v horku nebo vlhku, takže to nebylo zas tak hrozné. Jsem určitě ráda, že jsem to zvládla včas, než se zavíraly kurty. 

Foukal i docela nepříjemný vítr, musela jste kvůli tomu uzpůsobit údery?

Hlavně se vítr měnil, občas se zastavil, pak se zase rozfoukal. Navíc neměl jeden směr. Člověk to na raketě cítí, ale musí se s tím vyrovnat. Spíš je tady hodně silné sluníčko, takže je nepříjemné, když se vám ztratí míček na dvě vteřiny. Počasí nezměním, takže se s tím musím popasovat.

Čtěte také

V dalším kole vás čeká domácí soupeřka startující na divokou kartu. Znáte jí?

Vůbec jí neznám. Nikdy jsem s ní nehrála, ani netrénovala. Určitě se na ní připravím a půjdu do toho. 

Jaké to bylo pro vás, možná i pro rodiče, hrát poprvé se sestrou v hlavní soutěži grandslamu?

Bylo to skvělé. Pro sestru, která dokázala v patnácti letech vyhrát tři těžké kvalifikační zápasy, je to obrovský úspěch. Celý minulý rok jsme se těšily na období, kdy vyjedeme na společné turnaje. Určitě nás těší, že můžeme být po delší době zase pohromadě.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související