Moc přihrávek, málo střelby, říká trenér Růžička před zápasem s Dánskem

17. květen 2014

Po dvou dnech volna a střevních problémech nastoupí hokejová reprezentace k dalšímu zápasu na světovém šampionátu. V Bělorusku se střetne s Dánskem. Kouč Růžička má jasno v tom, co musí jeho svěřenci zlepšit.

„Musíme zjednodušit hru a chodit více do brány. Předchozí zápasy nám ukázaly, že když budeme hrát technický hokej v útočném pásmu na osm přihrávek, tak to k ničemu nevede. Sice máme 35 střel, ale můžeme jich mít klidně 50,“ říká k hernímu stylu reprezentace trenér Růžička.

„Když vidím ostatní mužstva, tak hráči přijedou mezi kruhy a všechno střílí. My si to ještě třikrát přihráváme.“ Jednoduchost, přímočarost a střelba, to jsou podle Vladimíra Růžičky hlavní atributy úspěchu.

Dánové mají ve svém kádru pět hráčů z NHL, a i když porazili jen Itálii a mají tři prohry, budou nebezpeční. Národní tým proti trochu jiným Dánům hrál v přípravě a na tehdejším výkonu by měl stavět.

„Myslím, že jo. Hráli jsme jednoduše, hodně jsme se tlačili do brány a to musíme dostat do kluků zase. Abychom hráli stejným stylem, hodně chodili do branky. S Itálií jsme hráli pořád v rohu a po mantinelech a neměli jsme hráče před brankářem.“

Zdá se, jakoby Vladimír Růžička tak trochu chtěl odstranit českou chytrost z hry národního týmu. Svým svěřencům ale jejich nápady jen těžko vymaže z hlavy - každopádně bude doufat, že právě častá střelba bude stát na začátku úspěchu proti Dánsku.

„Brankáři jsou dobrý, a těžko se jim dávají góly od modré čáry, když střelu vidí. Musíme mít dva hráče před brankou a hodně střílet,“ říká trenér Vladimír Růžička.

Jeho tým nastoupí proti Dánsku v 15:45, po dopoledním rozbruslení vás budeme informovat o tom, v jakém složení národní mužstvo nastoupí. Stále totiž není jasné, koho by do hry nemusely pustit střevní potíže nebo nachlazení.

autoři: špo , fk
Spustit audio