Michal Březina

V neděli si moderátor Václav Žmolík povídal s krasobruslařem Michalem Březinou, který se nedávno vrátil z mistrovství světa v Nice, na němž obsadil šesté místo. Nemrzí ho, že se mu nepodařilo dosáhnout na medailovou příčku? A proč byl tentokrát před závodem nervózní? I na tyto otázky odpověděl mezi 11. a 12. hodinou.

„Od příjezdu domů jsem stihl jen jednu benefiční akci. Snažím se spíš odpočívat, protože trénovat začínám až příští týden,“ popisuje Michal Březina, který na šampionátu v Nice oslavil 22. narozeniny.

Jak hodnotí své výkony v posledních závodech sezóny? „Krátký program si nepamatuji, ale na volnou jízdu si občas vzpomenu. Snažím se pokračovat dál a nemyslet na neúspěch,“ vysvětluje a zmiňuje chyby, kvůli nimž neudržel druhé místo z krátkého programu.

„Měl jsem natrénováno. Trénink se vyplatil a dokonce jsem se na závody v Nice těšil,“ poznamenává. „Nemrzí mě pád, ale spíš nevydařené kombinace, které mi v trénincích šly,“ uvažuje.

Michal Březina se posluchačům přiznal, že před volnou jízdou měl trému. „Nikdy jsem netrpěl trémou, ale tentokrát jsem jel v rozjížďce poslední a slyšel jsem, jak jedou ostatní krasobruslaři,“ nastiňuje.

Co považuje Michal Březina za svůj největší bruslařský úspěch? A jak vypadá jeho běžný tréninkový den? I to se dozvíte při poslechu audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Michalem Březinou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.