Marek Eben: Chtěl jsem hrát bigbít, ale nikdo by mi to neuvěřil

26. prosinec 2014

Úplně nejradši má prý mezisváteční čas. „S Bratry Ebenovými máme plný diář, ale samými příjemnými věcmi,“ prozrazuje Marek Eben, známý herec, moderátor a hudebník, který se před Vánoci téměř nestresuje.

„Řekli jsme si s manželkou, že se nebudeme překvapovat,“ uvádí vše na pravou míru Marek Eben. „Je nemožné mi něco koupit,“ říká k tomu a připomíná, že možnosti jeho manželky, která je na vozíku, jsou omezené. „Pak si uděláte předvánoční období klidnější a lépe naplníte obsah Vánoc,“ domnívá se.

Často se zapomíná, že je Marek Eben nejen moderátor, ale také skladatel, textař a hudebník. Nevadí mu, jak lidé zdůrazňují moderátorskou profesi? „Jsem rád, že vůbec někdo ví, kdo je Marek Eben. Je to příjemná záležitost. A moderování fakt tvoří páteř mé činnosti,“ přibližuje.

„Vždycky jsem chtěl hrát bigbít, ale věděli jsme, že s našimi ksichty nám to nikdo neuvěří,“ říká k hudbě Bratří Ebenů, kteří vydali nové album s názvem Čas holin. Na tomto disku uslyšíte písně folkové i rockové. „Mám potíž zařadit naši muziku,“ uznává.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku nebo v našem audioarchivu.

autor: vlk
Spustit audio