Kryštof Hádek představuje film Kobry a užovky. Netočili jsme to jako depku, popisuje

11. červenec 2015

Kryštof Hádek si zahrál po boku bratra Matěje v novém filmu Kobry a užovky. Ve snímku ztvárnil roli Kobry, nezodpovědného dítěte a feťáka bydlícího s věčně opilou matkou. Jeho bratr Matěj obsadil roli člověka ztraceného ve vlastním životě. Je mu téměř 40 let, nemá přítelkyni ani práci, ale cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat.

Se svým bratrem Matějem si Kryštof Hádek chtěl zahrát už dlouho, ale zatím vždy chyběl scénář, na kterém by se společně dohodli. „U Kober a užovek jsme si konečně řekli, že to bude asi ono,“ prozrazuje Kryštof Hádek.

A přestože téma filmu se může jevit jako syrové a depresivní, Kryštof Hádek nevnímal snímek negativně. „Netočili jsme to jako depku,“ tvrdí v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným, přímo v Karlových Varech, odkud Radiožurnál během filmového festivalu vysílá.

„Nasmáli jsme se a ani hlavní téma filmu jsme neprožívali,“ přibližuje Kryštof Hádek.

Spolupráci s režisérem Janem Prušinovským si nejen z tohoto důvodu pochvaluje. Režisér je totiž podle slov Kryštofa Hádka zárukou kvality. „Jan Prušinovský umí o současnosti mluvit lehce,“ zamýšlí se známý herec.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio