Křesťanský týdeník přímým přenosem z východních Čech

31. červenec 2000
Křesťanský týdeník , Křesťanský týdeník

Český rozhlas 1 - Radiožurnál bude v sobotu 5. srpna vysílat přímým přenosem z východočeského regionu. Přenosový vůz Českého rozhlasu zajede tentokrát na Pavlátovu louku u Nového Města nad Metují, kde od 29. 7. do 11. 8. probíhá 10. ročník Akademických týdnů.

Jejich historie spadá už do roku 1932. V roce 1991 byly obnoveny paterem Jaroslavem Knittlem. Po jeho smrti v roce 1994 pokračovalo v tomto díle občanské sdružení Akademické týdny.

Úkolem Akademických týdnů je setkávání lidí všech věkových kategorií, svobodných i rodin, za účelem obohacení svých znalostí vzájemného poznání a tělesné i duševní rekreace. Hlavní program tvoří přednášky na církevní i aktuální témata, například Výchova a předávání životních hodnot, Lidská práva v dějinách církve, Pomoc chudým ve světě, Spravedlnost - odměna a trest, Duchovní zkušenosti a postřehy našich krajanů, Jak zacházet s konflikty v rodině, Prostředí, zdraví a kvalita života, Analýza národní bezpečnosti v ČR, Zatmění rozumu, Řešení problémů uprchlíků. Mezi přednášejícími budou přední osobnosti z církevního světa a společenského života.

Součástí programu letošního ročníku jsou i kulaté stoly, koncerty, spirituály, africká hudba a táboráky. V areálu jsou hřiště a koupaliště. Pro zajímavost - v lesích, které Pavlátovu louku obklopují a zvou k procházkám, je hojně malin i hub.

Udělejte si výlet a přijeďte se podívat jak se "dělá rozhlasové vysílání" nebo poslouchejte v sobotu 5. 8. od 9:15 hodin Křesťanský týdeník. Přímý přenos moderují pravidelní průvodci sobotním pořadem Karel Sladký a Marcela Švejnohová.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu