Josef Jandač, hokejový trenér

9. únor 2017

Od roku 2016 trénuje Josef Jandač českou hokejovou reprezentaci a jeho úkolem je připravit ji na olympijské hry. Jak vypadá příprava hokejového týmu na takový turnaj? Jak vybrat hráče? Jak se připravit na soupeře? Nahlédněte s Radiožurnálem do zákulisí přípravy hokejové reprezentace.

Trenér Jandač začínal na střídačce v Berouně. Zranění břišního svalu mu ale brzo nedovolilo dál hrát a tak mohl jen sbírat puky. Namísto toho se objevila možnost prvoligový tým trénovat. Po zdráhání se jí mladý Jandač chopil.


Hokejový tým pro ZOH v Pchjongčchangu: Patrik Bartošák, Pavel Francouz, Dominik Furch, Michal Jordán, Jan Kolář, Tomáš Kundrátek, Vojtěch Mozík, Jakub Nakládal, Ondřej Němec, Adam Polášek, Ondřej Vitásek, Michal Birner, Roman Červenka, Martin Erat, Milan Gulaš, Roman Horák, Petr Koukal, Jan Kovář, Dominik Kubalík, Tomáš Mertl, Lukáš Radil, Michal Řepík, Jiří Sekáč, Michal Vondrka a Tomáš Zohorna

Jen nedlouho poté pomáhal i s tréninkem Jihokorejců. A nakonec pro ně založil hokejovou školu. Čas teprve ukáže, jestli se jeho zkušenosti s Asii vyplátí. Možná se projeví už v prvním olympijském zápase české reprezentace. Nastupuje totiž právě proti domácímu jihokorejskému týmu.

Dobré zkušenosti má ale i z mistrovství světa. V roce 2010 byl totiž asistentem Vladimíra Růžičky. Český tým tehdy z Německa přivezl domu zlato. Oproti trenérovi Růžičkovi působí Jandač ale spíš klidným dojmem. Sám říká, že ječení hráčům moc nepomáhá.

A jak trenér tráví svůj volný čas? Někdy jde za kulturou, jindy zase obléká dres. Fotbalový.

autor: had
Spustit audio