Jitka Schneiderová

22. květen 2011

Co mají společného snímky Samotáři, Jak se krotí krokodýly a Jezerní královna se seriály Pojišťovna štěstí, Letiště nebo Přešlapy? Ve všech si zahrála jedna z nejkrásnějších českých hereček Jitka Schneiderová. Právě tu si v neděli do studia pozval moderátor Václav Žmolík.

Ráda prý má dobré jídlo, svou práci, dceru, rodinu a mimo jiné i televizní seriál Přešlapy. A to i když kdysi prohlašovala, že ji televizní seriály příliš nelákají. Nakonec hrála v několika z nich.

„Nejzajímavější na seriálech je to, když se sejde správná skvadra lidí, když máte dobře napsané scénáře, a také honorář,“ usmívá se Jitka Schneiderová v rozhovoru. „Nejtěžší na seriálech je naopak to, jak jsou pro herce časově náročné.“

Není tak prý výjimečné, když herec na seriálu pracuje až dvanáct třináct hodin denně. „Navíc, jak je – prý – krize, nejsou finance určené na seriál moc veliké a je potřeba točit v opravdu krátkém čase,“ dodává.

Ve všech rozhovorech si vždy pochvaluje seriál Přešlapy. Proč vlastně a v čem se od jiných seriálů tolik liší? „Byl výborně napsaný,“ neskrývá herečka. „Natáčení mě bavilo. Všechno sedlo,“ je si jistá. Velkou roli v úspěchu, jaký seriál zaznamenal, podle Jitky Schneiderové hrálo i to, že v případě Přešlapů nešlo o původní český seriál, ale o seriál postavený na zahraniční licenci.

Přesto upozorňuje, že v Česku existují výborní scénáři. Není v tom podle ní rozpor? Jak silná přátelství vlastně existují mezi hereckými kolegyněmi? A proč nemá ráda Facebook? Také odpovědi na tyto otázky si od Jitky Schneiderov můžete kdykoliv poslechnout v záznamu celého rozhovoru. Ten najdete v našem iRadiu.

Záznam celého rozhovoru s Jitkou Schneiderovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio