Jiří Dienstbier

O víkendu se dostal do nejužšího výběru ČSSD jako jeden ze dvou možných stranických kandidátů pro přímou volbu prezidenta. Jak vnímá své šance? Hledal by podporu i u dalších politických stran, podobně jako by to chtěl udělat jeho možný soupeř o kandidaturu Jan Švejnar? Jak by se jako prezident stavěl k otázce milostí? A jak jako stínový ministr spravedlnosti vnímá dění kolem Vrchního státního zastupitelství? Senátor a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier bude hostem pondělních Dvaceti minut Radiožurnálu. Poslouchejte po 17. hodině.

Pokud se chcete našeho hosta na cokoli zeptat, dotaz mu můžete zaslat prostřednictvím mailové adresy 20minut@rozhlas.cz. Na otázky napsané do diskusního fóra bohužel hosté nemohou reagovat.

autor: šče
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.