Jarní úklid na stránkách Radiožurnálu

4. březen 2009
on-line materiál

Nejen kalendář a příroda se připravují na jaro. Předjarní očistou prošla i vstupní brána webu Radiožurnálu. A co vám, svým návštěvníkům, po této proměně nabízí?

Žádná změna neznamená jen to nové, ale nese v sobě i pozůstatky starého. Proto se ani vy, posluchači Radiožurnálu a návštěvníci našich internetových stránek, nemusíte obávat, že byste se museli loučit s rubrikami, které už jste si na www.radiozurnal.cz oblíbili.

Host Radiožurnálu, Pod kůži stejně jako například Zápisník zahraničních zpravodajů, zpravodajství nebo Rádio na přání a informace o stanici - to vše zůstane i nadále nedílnou součástí webových stránek Radiožurnálu. A naopak - mnoho dalšího přibude.

Hlavní stránka našeho webu vám nově nabízí například Dvacet minut Radiožurnálu. Pod touto hlavičkou naleznete nejen anonci na nejbližší diskusní dvacetiminutovku, ale také přepis rozhovorů, které dosud pod taktovkou Martina Veselovského nebo Heleny Šulcové na vlnách Radiožurnálu zazněly.

web Radiožurnálu

Slyšeli jste na Radiožurnálu pořad, který vás zaujal, a rádi byste se k němu vrátili? Uspokojí vás nejen bohatý zvukový archiv Rádio na přání, ale možná i rozšířená rubrika Vybíráme z vysílání. Najdete v ní textovou podobu pořadů Motožurnál, Ozvěny dne, Zápisník zahraničních zpravodajů, Zblízka, Dvacet minut Radiožurnálu nebo třeba tipy na víkend.

Zajímá vás, co si o životním stylu Němců, Francouzů i dalších národů myslí naši zahraniční zpravodajové? Nebo co už jejich mikrofony nestihly zaznamenat? Pak je tu právě pro vás další novinka na našem webu - Blogy zpravodajů. Ty jsou průběžně doplňovány čerstvými postřehy a dojmy našich spolupracovníků, a to nejen z dění v cizích zemí.

A jarní kabát webu Radiožurnálu nepřináší pouze obsahové změny. Nová je také grafická úprava. Přehledné rozdělení zpráv a článků do tématických kategorií vám přinese snadnější orientaci na našich stránkách a zvýší tak váš komfort při brouzdání na www.radiozurnal.cz.

Web ČRo 1 -  Radiožurnálu 2009

Věříme, že budete s novou podobou našich webových stránek spokojeni! Své názory nám můžete poslat prostřednictvím kontaktního formuláře.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, jižní, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , als
Spustit audio