Vyhrajte dovolenou s lavičkami Radiožurnálu

15. květen 2012
on-line materiál

Se začátkem letních prázdnin Česko zaplavily lavičky Radiožurnálu. Nejen, že si na nich můžete odpočinout, můžete s nimi i vyhrát. Hlavně vám jimi ale chceme připomenout, že i v době letních dovolených se vyplatí poslouchat naše vysílání - ať už jste doma, v práci, na chalupě nebo třeba na dovolené u moře. Kampaň na lavičkách doplňují doprovodné akce a také letáky a plakáty s informacemi o našem letním vysílání.aktualizace: Vítězné fotografie si můžete prohlédnout na stránkách Výletů Radiožurnálu.

Po celé České republice je rozmístěno na 720 laviček s letním motivem ČRo 1 - Radiožurnálu. Další tři přenosné lavičky můžete potkat na akcích, ze kterých Radiožurnál vysílá nebo kterých se účastní - například na Výletech Radiožurnálu, na 41. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, při fotbalovém zápasu na pražském Václavském náměstí nebo při letních setkáních se zahraničními zpravodaji.

Soutěž s lavičkami Radiožurnálu

Chcete vyhrát zájezd do Norska nebo některou z drobných cen od Radiožurnálu? Najděte některou z našich reklamních laviček (ať už 'stálou' a nebo na propagačních akcích), vymyslete scénku a pošlete nám její fotografii. Ze zaslaných fotek vybereme 12 nejzajímavějších. O konečném pořadí finálových snímků rozhodnou posluchači pomocí SMS zpráv v prvním srpnovém týdnu.

Podrobná pravidla soutěže a fotografie posluchačů i z doprovodných akcí najdete na stránkách Výletů Radiožurnálu.

Kde se s námi můžete setkat u lavičky Radiožurnálu?

U přenosných nebo stálých laviček se můžete dozvědět mnoho zajímavého o našem vysílání, soutěžit nebo získat autogram zahraničních zpravodajů a spolupracovníků Českého rozhlasu.

Logo

V týdnu od 1. do 8. července najdete jednu z laviček v Karlových Varech u hotelu Thermal, ze kterého vysílá speciální festivalové rádio Filmžurnál. Přímo na lavičce si budou moderátoři Filmžurnálu povídat s některými z hostů v rámci dopoledního nebo odpoledního vysílání.

Ve čtvrtek 6. července se s další lavičkou můžete setkat na pražském Václavském náměstí, kde se v rámci exhibičních fotbálkových zápasů utká tým 1. FC Radiožurnál s celkem Rockeři CZ. Zápas by měl začít v 15 hodin.

V sobotu 8. července si můžete u jedné z laviček mezi 14. a 15. hodinou popovídat nebo získat autogram od zpravodajky ČRo 1 - Radiožurnálu v Rakousku Marie Woodhamsové. Najdete ji ve Zlíně u železniční zastávky Prštné.

V sobotu 15. července se můžete za námi a za lavičkou vydat do Liberce na Den Radiožurnálu v Zoo. V nejstarší české zoologické zahradě můžete kromě bílých tygrů nebo takinů zlatých potkat i náš výletní stan. Pokud se chcete dozvědět něco o práci zahraničního zpravodaje v Číně a na Dálném východě nebo získat autogram Roberta Mikoláše, zamiřte ve stejný den mezi 14. a 15. hodinou do Hradce Králové k autobusovému terminálu.

O týden později, 22. července, zamíří stan Radiožurnálu i s lavičkou na Zámek Lednice na Moravě. Se zahraničním zpravodajem Jiřím Hoškem (Německo) si můžete povídat mezi 14. a 15. hodinou v Mělníku u obchodního domu Tesco (Edeka).

Zajímavé akce máme připravené i na jiné než víkendové a sváteční dny. V pondělí 24. července mezi 16. a 18. hodinou se můžete na lavičce ČRo 1 - Radiožurnálu na pražské Florenci na rohu ulic Sokolovská a Ke Štvanici (u hodin) setkat s redaktory vysílání pro menšiny a pořadu O Roma vakeren Yvetou Durdoňovou, Annou Polákovou, Janem Mišurcem a dalšími. Odpoví na vaše dotazy o vysílání, v soutěžích můžete vyhrát drobné ceny. O dobrou náladu se postará taneční a hudební soubor Čhinger phager.

Program především pro motorkáře jsme nachystali na úterý 25. července. Pokud přijedete v 15 hodin k naší lavičce do pražských Bezručových sadů (nedaleko vinohradské vodárny u křižovatky ulic Vinohradská a Kladská), můžete si popovídat s redaktory Motožurnálu, prohlédnout velké skútry motohlídek Českého rozhlasu nebo motorky městské policie. Záchranáři předvedou, jak pomoci zraněnému kamarádovi, a navíc prvních sto motorkářů dostane moto-lékárničku. Na toto setkání na lavičce Radiožurnálu vás zvou také Městská policie hl. m. Prahy, Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy a Městská část Prahy 2.

V sobotu 29. července se s Výlety Radiožurnálu můžete vydat na Den řemesel do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Zpravodaje Českého rozhlasu v Bruselu Víta Pohanku můžete mezi druhou a třetí hodinou odpolední potkat v zámeckém parku v Náměšti nad Oslavou, kde vrcholí multižánrový kulturní festival Folkové prázdniny.

Na Výletech Radiožurnálu najdete lavičku i v srpnu. V sobotu 5. můžete za naším týmem přijet do botanické zahrady v Praze-Troji. O týden později, 12. srpna, se s námi a lavičkou můžete setkat v Domažlicích na Chodských slavnostech, následující sobotu, 19. srpna, zavítáme na Zámek Sychrov na Skotské hry.

Poslední srpnový víkend náš stan a lavička zavítají na jih Čech. V sobotu 25. je najdete v Českých Budějovicích na výstavě Země živitelka a v neděli 26. v Třeboni na Rybářských slavnostech.

Podrobnosti o všech akcích se včas dozvíte z našeho vysílání.

Pokud jsou uvedená místa mimo cíle vašich cest, máme pro vás i další zajímavé náměty. S lavičkami Radiožurnálu se můžete setkat i v Jindřichově Hradci u stanice úzkorozchodné železniční trati Obrataň-Jindřichův Hradec-Nová Bystřice nebo v Táboře u začátku Křižíkovy elektrické dráhy do Bechyně. Lavičky vám také zkrátí čas při čekání na výpis z rejstříku trestů v Praze na Pankráci. Můžete si na nich odpočinout i v lázeňském městě Luhačovice, v královské Kutné Hoře nebo třeba po návštěvě hradu Karlštejn.

autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu