Janek Ledecký o albu Na konci duhy: Nejsem typ, který by plnil šuplíky písničkami

20. listopad 2015

Dlouhých deset let čekali příznivci Janka Ledeckého na nové album. A teď se dočkali. Známý zpěvák, skladatel a producent představil na Radiožurnálu desku s názvem Na konci duhy, kterou částečně natáčel ve Velké Británii.

Janek Ledecký nezahálel a během uplynulých deseti let se věnoval divadlu a muzikálům. Sám ovšem přiznává, že se trochu „flákal“. „Nejsem typ člověka s vnitřním pnutím, který plní šuplíky písničkami,“ tvrdí o sobě. A protože po něm nikdo nové album přímo nepožadoval, zpěvák nepsal a nenahrával.

„Ale pak přišli lidi z vydavatelství, dali mi letenku do Bristolu a vysvětlili, že mám zarezervované studio,“ zdůrazňuje stěžejní moment. V té chvíli měl napsané jen tři čtyři písničky. A jak Janek Ledecký připouští, kdyby jich měl víc, zřejmě by celé album natočil v Británii

„Když něco natočím, nedá se to opravit, a bojím se proto, že to už lépe neudělám. Nikdy nejsem spokojený,“ popisuje. I proto ho spíš baví koncerty, které plynou podobně jako voda. „Vykopávám vánoční turné,“ upozorňuje při té příležitosti Janek Ledecký s tím, že ho ukončí 23. prosince v Jeseníku.

Čtěte také

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio