Jak se obce vypořádají s povinným tříděním tuků? „Musíme to lidi naučit,“ říká Pavel Drahovzal

6. leden 2019
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Olivový olej. Je opravdu na smažení nejlepší?

Olej je nutné třídit. Může totiž způsobovat problémy vodohospodářům nebo kanalizaci. Když se odlévá do odpadu, bývá ještě teplý a tekutý. Tam, kde se usadí, ale ztuhne a nánosy se musí likvidovat ručně. V 10 městech už existují kontejnery na třídění tuku. Jak to zatím funguje? Poslechněte si rozhovor s ředitelem Svazu měst a obcí Pavlem Drahovzalem o kontejnerech na přepálené oleje a povinném třídění tuků.

autor: Vladimír Kroc | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.