Hokejisté jsou před zápasem s Nory v dobré náladě, do prvního útoku se vrací Hertl

18. květen 2014

Po prohře s Dány byli čeští hokejisté buď smutní, nebo naštvaní. Na dopoledním tréninku už byly vidět úsměvy a na ledě se objevil i uzdravený Tomáš Hertl, který se vrací do sestavy a pochvaluje si výbornou atmosféru v týmu.

„Parta je tady výborná, pořád je sranda, dobře se bavíme. Určitě nejsme skleslí. Turnaj ještě neskončil a hodnotit ho můžeme až po skončení,“ říká Tomáš Hertl.

A ten konec na šampionátu může v nejhorším případě přijít už v úterý večer, po posledním utkání skupiny A s Francií.

Dnes čeká český tým Norsko, další skandinávský soupeř a znovu určitě nepříjemný jako Dánsko. No, a když byla řeč o dobré náladě, tak tu měl na rozbruslení i kouč Vladimír Růžička.

„Do sestavy se vrátil Tomáš, tak jsme to trošku dali zpátky a probrali jsme si to. Kluci chtěli jít na led, tak jsme si ještě zkusili bránění středního pásma. Všichni víme, o co jde. Nikdo nám nepomůže. Není na co čekat. Večer je zápas, který musíme zvládnout.“

Právě obrana české kouče stále trápí. I ve vysílání jsme se tomuto tématu věnovali snad po každém zápase, tedy minimálně pětkrát.

Čtěte také

I před Norskem trenéři zadní řady trochu promíchali. Tou nejvýraznější změnou je posunutí Ondřeje Vitáska do první formace k obránci Němcovi a útočníkům Jágrovi, Hertlovi a Sobotkovi.

„Musím říct, že je to jeden z našich nejlepších obránců. Jer důrazný, dohrává hráče u mantinelu. Ostatní pak můžou přistoupit odebrat puk a založit protiútok. Ostatní obránci momentálně spíš pózujou a hrajou jako v oslabení. Proto jsme ho posunuli k Ondrovi Němcovi, aby tam byl důraz, a Ondra může tvořit hru,“ vysvětluje změny v obraně asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Zápas mezi Českou republikou a Norskem začne v aréně Čižovka v 19 hodin a 45 minut.

autoři: špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio