Elvis žije. I když poslední koncert odehrál před čtyřiceti roky

26. červen 2017

Hlas krále rock'n'rolu je pokládán za nesmrtelný. A někteří dokonce věří tomu, že žije i sám Elvis Presley. Ať už je to jakkoliv, zpívat živě ho nikdo dlouhou dobu neslyšel. V pondělí od jeho posledního koncertu uplynulo přesně čtyřicet let.

Poslední koncert odehrál Elvis Presley necelé dva měsíce před svou smrtí v americkém Indianapolisu. Svojí show dotáhl do konce i přesto, že byl ve špatném zdravotním stavu, který se podepsal na jeho výkonu.

Tehdy, necelé dva měsíce před jeho smrtí v srpnu roku 1977, Elvise Presleyho vítala hala s osmnácti tisíci fanoušky. Na pozdrav k nim prohodil, že je nervózní, protože bude hrát na kytaru na živo. Už na první pohled bylo jasné, že není v dobré formě. Nebylo to ani tak slyšet na hlase, jako spíš vidět na jeho vzhledu.

Elvis Presley. Série jeho fotek ve vojenské uniformě prý budí největší ohlas

Elvis měl tehdy přivřené oči, pohyboval se pomalu a vypadal jako by byl opilý nebo zdrogovaný. Na podiu měl neustále asistenta, který mu dával ručníky na utírání potu a pomáhal mu s mikrofonem. Problém mu v průběhu show dělaly i texty některých písní.

Elvis Presley byl a stále je pro některé hudební nadšence modlou. Jeho směs blues a country lidi uchvátila. Za svého života prodal 600 milionů desek a byl absolutní hvězdou. Kariéru i život mu ale nakonec překazil nezřízený styl života plný drog a alkoholu. Mnozí lidé ale věří, že Elvis nezemřel a jen se stáhl do ústraní.

I přes nepřesvědčivý výkon na posledním koncertě fanoušky neztratil. O tom vypovídalo tehdy jejich skandování i to, že Elvisova hvězda nehasne ani dnes.

autoři: , jaw
Spustit audio