Do olympiády času dost, ubezpečuje šampionka Samková a odhání zdravotními problémy

15. prosinec 2017

Snowboardkrosařka Eva Samková vynechá kvůli poraněnému ramenu oba nejbližší závody Světového poháru, ale únorové Hry v Pchjongčchangu by měla stihnout v podobné formě, v jaké ovládla ty poslední v Soči.

„Je pravda, že jsem četla v novinách, že to je špatné, všichni jsou zranění, ale já to tak neberu, svá ramena znám, nejsou to dlouhodobé záležitosti. Mám pocit, že je ještě dost času,“ uklidňuje sebe i sportovní fanoušky Eva Samková, která se plánuje vrátit mezi elitu ve druhé polovině ledna na Světovém poháru v Turecku.

Celý čtvrtek strávila snowboardkrosařka u lékařů, kteří závažnější poranění vykloubeného a před rokem a půl operovaného ramena vyloučili.

Olympijská vítězka ze Soči tak přijde o dva předvánoční závody Světového poháru v Rakousku a Itálii, ale jasným cílem Evy Samkové v aktuální sezoně jsou Hry v Jižní Koreji, a tak i přes nečekané komplikace zůstává dál pozitivní.

„Samozřejmě nejsem ráda, ale člověk si uvědomí, jak moc rád závodí a má rád svůj sport, což si normálně moc neuvědomí,“ dodává.

Bez bílých svahů se teď musí Eva Samková minimálně do konce roku obejít, ale pokud půjde všechno podle plánu, na začátku ledna vyrazí už s celým snowboardkrosovým týmem na tréninkový kemp v Dolní Moravě.

autor: jam
Spustit audio