Davis Cup Chorvatsko-Česko: jdeme do finále?

11. září 2012

Čeští tenisté mají po 29 letech šanci dostat se do finále Davis Cupu. Musí však zvítězit nad silným chorvatským týmem. Jakou strategii připravil pro nadcházející víkend nehrající kapitán Jaroslav Navrátil? A v jaké formě jsou naši nejlepší - Berdych se Štěpánkem? S reportérem Radiožurnálu budete při tom!

V roce 1980 dvojice Ivan Lendl a Tomáš Šmíd zařídila výhru 4:1 nad Itálií a tím náš jediný zisk slavné "salátové mísy". Pokud se našim letos podaří porazit Chorvaty, čekala by nás poslední překážka - Španělsko nebo Izrael.

V Poreči se na víkendové souboje chystá čtveřice českých hráčů: Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem, kteří jsou hlavními strůjci úspěšné české cesty soutěží. Doplní je čerstvý vítěz čtyřhry na US Open Lukáš Dlouhý a Jan Hájek.

Chorvatské kvarteto Ivo Karlovič, Marian Čilič (čtvrtfinalista právě skončeného US Open), Lovro Zovko a Roko Karanušič bude hnát zaplněná porečská hala Žatika. Vejde se do ní pouze 4500 diváků, a proto lze kolem antukového dvorce očekávat nepříjemný "kotel". Domácí tenisty už letos dovedl k výhrám nad soupeři z Chile i Spojených států.

Logo

Radiožurnál bude mít přímo na místě svého reportéra, který živě přiblíží nejdůležitější momenty celého víkendového zápasu.

Páteční dvouhry (18. září) začínají ve 14 hodin, sobotní čtyřhra (19. září) je naplánována na 15. hodinu. Nedělní program (20. září) se závěrečnými dvouhrami startuje ve 13 hodin.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: lep , jsu
Spustit audio