David Matásek

16. květen 2008

Hostem Dopoledního Radiožurnálu byl v pátek David Matásek, člen činohry Národního divadla. S moderátorkou Lucií Výbornou si povídal o hereckých legendách Zlaté kapličky nebo o tom, kde hledá životní rovnováhu. Řeč přišla i na to, proč přestal číst noviny. V sobotu 17. května bude hostem veslař Ondřej Synek.

Cítí David Matásek genius loci budovy Národního divadla jako člověk, který je tam prakticky denně? "Určitě. Myslím, že ty doby, kdy jsem se nějak vymezoval vůči instituci a vůči budově, tak ty už, myslím, pominuly. Je to hezká stavba a mám pocit, jak to stojí na břehu Vltavy, tak je to takový parník, veliká loď. Pak záleží na posádce, jestli to bude Titanic nebo jestli to bude loď, která má nějakou budoucnost a nějakou slávu," uvedl David Matásek.

Ten je již podruhé v angažmá Národního divadla. Co se změnilo mezi dobou jeho prvního a druhého angažmá? "Když jsem se vracel do Národního divadla, tak jsem doufal, že se změnilo něco. Ale musím bohužel konstatovat, že ten přerod bude ještě nějaký čas trvat," řekl. A jak se v tom období změnil on sám? "To nevím. Co mohu já posoudit, tak snad jsem klidnější, mohu si to víc užít. Samozřejmě mám nervy při každé premiéře, i při každém představení, ale už s tím umím lépe zacházet," doplnil herec.

David Matásek je známá postava ze seriálů Redakce a Letiště. Bude hrát v nějakém dalším? "Seriálů se chystá mraky, mraky se jich točí, ale beze mne. Já si dám pauzu. Nabídky jsem nějaké měl, ale zatím do toho nehodlám vstupovat. Už takhle si myslím, že v tom mají diváci velký guláš, abych přeskakoval z Letiště do něčeho jiného," dodal David Matásek.

Záznam celého rozhovoru s Davidem Matáskem si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: vij
Spustit audio