Člověka dojímá, že si na něj někdo vzpomene, přiznávají Anna a Věra z berounského domova pro seniory

12. listopad 2018

V občanských průkazech mají rok narození 1932 a 1933. Tedy první republiku. Spojuje je také společné bydlení a koníčky. Anna a Věra se skamarádily v berounském domově seniorů a tvoří nerozlučnou dvojici. Budou spolu trávit i Vánoce a zapojily se do letošních Ježíškových vnoučat. 

V berounském domově seniorů žije 100 klientů. V pokoji ve druhém patře s výhledem do parku bydlí Anna Kokrmentová a Viera Harazímová. Je jim 86 a 85 let. 

„Hned jak Věra přišla, věděla jsem, že bude příjemná. Dnes spolu chodíme do keramiky a na mnoho dalších akcí. Jsme nerozlučné kamarádky, našly jsme se,“ popisuje Anna.

„Člověka to dojímá“

Není proto divu, že letošní Vánoce chtějí trávit spolu. „Moc se těšíme,“ neskrývají. Svou roli v tom možná hraje i to, že se „jejich“ domov seniorů v Berouně zapojil do projektu Ježíškova vnoučata.

„Nenapadlo mě, že něco tak krásného může být. Až jsme se rozbrečely. Lidé jsou opravdu moc hodní, člověka dojímá, že si na něj někdo vzpomene,“ dodávají.

Od Ježíškových vnoučat si Věra přeje sladkosti, Anička zas boty a vestu. Také jejich přání najdete mezi tisíci dalšími na webu Jeziskovavnoucata.cz.

Spustit audio