Cizinec, který v Praze údajně zranil autem šest chodců, jde do vazby

22. červenec 2014

Šestadvacetiletého cizince, který v neděli ráno podle policie utekl od nehody v pražské Hybernské ulici, poslal Obvodní soud pro Prahu 2 do vazby. Vyhověl tak návrhu vyšetřovatelů, kteří dnes může obvinili ze třech trestných činů. Při nehodě bylo zraněno šest lidí, pět z nich zůstává v nemocnici.

„Dnes ve 14 hodin skončilo vazební zasedání, na základě kterého byl 26letý občan ruské národnosti vzat do vazby.“

„Vazba se mu započítává od 20. července a jedná se o vazbu útěkovou,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.

Policisté po řidiči pátrali několik desítek hodin, podrobně analyzovali kamerové záznamy a vyslýchali svědky.

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové se vyšetřovatelům nakonec podařilo shromáždit dostatečné důkazy o mužově vině.

Obviněný cizinec ale stále tvrdí, že havarované auto neřídil. Za trestné činy neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví mu hrozí až 8 let vězení.

Nehoda se stala v neděli kolem půl sedmé ráno v Hybernské ulici. Řidič ve vysoké rychlosti a možná i v opilosti nezvládl své BMW. Z místa nehody utekl, ale v autě zůstaly osobní doklady. Ještě dopoledne mladíka policisté zadrželi a při následné orientační zkoušce mu naměřili 1,47 promile alkoholu v dechu.

autoři: nib , dka , sib
Spustit audio