Chyběly dva míče a zápas by byl můj, lituje prohry Lukáš Rosol

6. březen 2015

První dva sety zápasu s Australanem Kokkinakisem Lukáš Rosol ovládl, pak ale zkazil nejdůležitější okamžiky zápasu a po více než třech hodinách zápas s mladým a podstatně hůře žebříčkově postaveným soupeřem ztratil. Týmovou jedničku pro zápas s Austrálií navíc trápí i zdraví.

„Rozhodlo to, že jsem si zápas nedoservíroval. Měl jsem 2:0 na sety, brejk a servis. Bohužel jsem to nedohrál a nevyplatilo se mi to. To samé v pátém setu. Brejk za stavu 3:2 a gembol, ale zvolil jsem špatné údery,“ odhalil Lukáš Rosol klíčové okamžiky pětisetového zápasu.

„Chyběl jeden nebo dva míče a zápas by byl můj. Bohužel koncovka zápasu mi nevyšla,“ povzdechla si česká jednička během zápasu s Austrálií.

V prvních setech zápasu byl lepší, nakonec ale skončil poražen. „Je to těžké. Tenisové lepší jsem se cítil i v Dubaji a dnes jsem měl vyhrát 3:0 na sety, tak to cítím. Kdybych prohrál 0:3, cítil bych se líp, protože bych si řekl, že jsem nemohl nic dělat. Ale tenhle zápas jsme měli vyhrát,“ tuší Rosol.

Čtěte také

Zápas i přes nepříznivý stav ale není rozhodnut a Rosol musí hodit porážku za hlavu. „Nic jiného mi nezbude. Mám tu za sebou tréninky a připravoval jsem se maximálně. Cítím se zdravotně trošku nalomený, ale věřím, že to bude dobré a v neděli budu moci přidat nějaký živý zápas,“ věří.

Naznačené zdravotní problémy ale vážnější nejsou. „Pořád imunita a imunita. Když má člověk stres, že nevyhrává moc zápasů, tak to na něj někdy dopadne,“ vysvětluje Lukáš Rosol.

autoři: jpa , vman
Spustit audio