Chyběla nám odvaha při koncovce a soubojích o kotouč, říká kouč Pacina po prohře s Japonskem

8. únor 2022

České hokejistky skončili ve skupině B olympijského turnaje na druhém místě. V přímém souboji o prvenství prohráli s Japonskem po samostatných nájezdech 2:3. Ve čtvrtfinále narazí na obhájkyně zlata z roku 2018 Spojené státy americké. „Proti Dánsku jsme nepodali dobrý výkon. V úterý to bylo lepší, ale určitě nemůžeme být spokojení,“ popisuje trenér ženské reprezentace Tomáš Pacina. „Při všem nám chyběla odvaha – při soubojích o kotouč a hlavně při koncovce,“ doplňuje.

Ve čtvrtfinále vyzvou české hokejistky reprezentaci USA. Zápas se odehraje v pátek 11. února v 5:10. Přímý přenos celého utkání uslyšíte na Radiožurnálu Sport v přímém přenosu, na Radiožurnálu pro vás chystáme zpravodajské vstupy.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , vla
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.