Češky si na internetu přivydělávají prodejem pozitivních těhotenských testů

18. únor 2014
Zprávy

Při čekání na potomka si některé ženy chtějí přivydělat. Inspirují se v zahraničí. Třeba Češky si za vzor vzaly Polky a Američanky a na internetu rozjely obchod s použitými pozitivními těhotenskými testy. V zahraničí je ženy kupovaly k vydírání partnera, v Česku to nejspíš bude podobné.

Na internetovém bazaru inzerovala žena s přezdívkou Ada, že prodá pozitivní těhotenský test, diskrétně. Po představení redaktorky ale telefon okamžitě položila.

Jiná prodávající s přezdívkou Shally mailem odepsala: „Test můžu poslat do konce tohoto týdne."

Ani jeden z inzerátů na internetovém bazaru nevydržel moc dlouho. Po upozornění Českého rozhlasu je provozovatel serveru Radim Smička smazal:

"Nepřišlo mi to úplně vhodné, většina inzerátů měla pouze telefonní číslo. Na některé byly pouze reakce. Je možné, že to někdo kupuje. Poptávka asi je.“

Pozitivní těhotenský test

Podle psychologa Jeronýma Klimeše takové zboží nabízí ženy, které jsou finančně na dně. Zahraniční příklady ukázaly, že zájemkyně použité testy kupovaly k tomu, aby partnera vydíraly nebo si otestovaly jeho reakci. A to se může podle Klimeše vymstít:

„Je to především riskantní cesta. Lidé, kteří si testují partnery a přeženou to, což tento test může být přehnanou reakcí, tak můžeme dojít k opaku. Místo toho, aby se přesvědčila o jeho lásce, tak se dozví, že on toho má tak akorát plné zuby a končí s ní.“

V Česku není zneužívání těhotenských testů trestným činem, v Polsku ale za to hrozí až tři roky vězení.

Logo
autoři: klb , mch
Spustit audio