České dráhy a RegioJet na poslední prázdninový víkend posílí spoje

29. srpen 2014

Na železnici pojedou o posledním prázdninovém víkendu posílené spoje. Někteří dopravci tak reagují na předpokládaný zvýšený zájem cestujících spojený s návratem z dovolených před začátkem školního roku.

„Během celého víkendu, ale především pak v neděli odpoledne vypravíme desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Posilové vozy pojedou například na trati ze Žiliny do Prahy, čehož budou moci využít i cestující z Ostravy, Vsetína či Valašského Meziříčí.

„Další posilovanou linkou budou například vlaky z Budapešti přes Bratislavu anebo z Vídně přes Břeclav a Brno do Prahy,“ dodal Šťáhlavský.

Čtěte také

Více míst nabídne i RegioJet. „Posílí jak vnitrostátní, tak mezinárodní spoje. Žluté vlaky pojedou v neděli s maximálním počtem deseti vagonů,“ uvedla mluvčí Student Agency Petra Nováková.

Leo Express změny neplánuje. „Spoje posilovat nebudeme, nicméně upozorňujeme cestující, aby si zakoupili jízdenky včas, protože předpokládáme, že spoje budou v těchto dnech zaplněny dříve,“ podotkla mluvčí společnosti Petra Valentová.

autoři: , kov
Spustit audio