Canuck postrach ulice. Vrána trápí pošťáky i policii, přesto je miláčkem místních

29. červen 2017

Kanadská pošta se bojí vrány Canucka. Několikrát totiž zaútočil na jednoho z jejích doručovatelů. Pták poštu vyděsil natolik, že raději přestala doručovat ve východním Vancouveru.

Za tradičního nepřítele pošťáků jsou většinou považovaní psi. Do třech domů v kanadském Vancouveru ale dva měsíce nechodila pošta kvůli jinému zvířeti. Pošťáci se bojí vrány.

Canuck prý na pošťáka prudce naletěl a začal ho klovat do rukou. Ten spadl, ale útočník ho dál škrábal. Doručovateli podle jeho přítele, který celý incident popsal televizi Global News, tekla krev. Násilnický pták ho napadl ještě několikrát. Pošťák už se do Canuckova teritoria dva měsíce nevrátil.

Pošta místo odmítala obsluhovat, dokud problém nebezpečné vrány někdo nevyřeší. Podle posledních informací na facebookové stránce Canucka doručování opět pokračuje. Pro místní není násilné chování ptáka nijak překvapivé. Dalo by se říct, že jde v okolí o známou firmu.

Do křížku se dostal třeba s policií. Sociální sítě obletěla fotografie, na které v zobáku drží nůž ukradený z místa činu. Proslavil se také svou jízdou vlakem.


Canuck je ale na lidi zvyklý. Jako ptáče vypadl z hnízda a zachránili ho právě lidé.

Většina ho hrdě označuje za místního maskota, ale někteří mu po incidentu s pošťákem vyhrožují. Už předtím se o něj starali veterináři, protože ho někdo udeřil tyčí na fotbalovém utkání.

autoři: jch , kla , jaw
Spustit audio