Bůček k obědu můžete vykompenzovat zelím, doporučuje odborník na výživu

28. duben 2020

„Mléko a mléčné výrobky jsou ideální potraviny, které obsahují prakticky všechny látky, které organismus potřebuje,“ tvrdí Petr Tláskal, předseda Společnosti pro výživu a vedoucí lékař oddělení léčebné výživy ve FN Motol Praha. Imunitě prospějeme třeba jogurtem a kysanými výrobky, zelí má zase vlákninu. Součástí dnešního životního stylu je i veganství, některé složky této výživy je ale nutné doplňovat. „Jsem pro výživu, která je plnohodnotná se všemi složkami,“ zdůrazňuje.

autoři: Lucie Výborná , prh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.