Bůček k obědu můžete vykompenzovat zelím, doporučuje odborník na výživu
„Mléko a mléčné výrobky jsou ideální potraviny, které obsahují prakticky všechny látky, které organismus potřebuje,“ tvrdí Petr Tláskal, předseda Společnosti pro výživu a vedoucí lékař oddělení léčebné výživy ve FN Motol Praha. Imunitě prospějeme třeba jogurtem a kysanými výrobky, zelí má zase vlákninu. Součástí dnešního životního stylu je i veganství, některé složky této výživy je ale nutné doplňovat. „Jsem pro výživu, která je plnohodnotná se všemi složkami,“ zdůrazňuje.
Související
-
Každý chleba je úplně jiný, protože kvásek je pokaždé v jiném rozpoložení, vysvětluje blogerka
Vystudovaná žurnalistka Juliana Fischerová se zamilovala do pečení chleba. Své zkušenosti sdílí na sociálních sítích pod pseudonymem Maškrtnica.
-
Pokud máte dobrá zrnka, káva bude chutná, i když se vám úplně nepovede, ujišťuje pražič a barista
Pražič a barista z Candycane coffee Ondřej Štoksa denně hledá cesty, jak upražit skvělou kávu. Co všechno ovlivňuje hrubost mletí? Jak si dobrou kávu můžete připravit doma?
-
Z kuchařské olympiády přivezli stříbro a bronz. Měli jsme vyšší ambice, hodnotí čeští reprezentanti
Zkusili jsme tlačit národní gastronomii, ale pro komisaře byl muflon příliš zvěřinový, komentují šéfkuchař Martin Svatek a manažer Tomáš Popp účast na kuchařské olympiádě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.