Každý chleba je úplně jiný, protože kvásek je pokaždé v jiném rozpoložení, vysvětluje blogerka
Vystudovaná žurnalistka Juliana Fischerová se zamilovala do pečení chleba. Své zkušenosti sdílí na sociálních sítích pod pseudonymem Maškrtnica. Chleba je dobrodružství a minimalistická zábava, je potřeba jen mouka, voda a sůl, popisuje. Je fajn si napřed vypilovat jeden recept a potom se pouštět do dalších. Můj první chleba, který mi chutnal, byl nehnětený se špetičkou droždí. A pozor na mouku, žitné těsto se nechová tak způsobně jako pšeničné, upozorňuje.
Související
-
Češi si na internetu předávají kvásek na pečení chleba....
Češi se na internetu dělí o kvásek na pečení domácího chleba. V takzvané kváskové mapě je už přes 2500 lidí, kteří tuto ingredienci ostatním nabízejí zdarma. Vlastn...
-
Jak vypadala gastronomie první republiky?
Rozhovor s Alexandrem Burdou z Ústavu lázeňství, gastronomie a turistiky Slezské univerzity v Opavě o gastronomii a životním stylu první republiky.
-
Takhle se vyrábí správný žitný chléb. Jiří Koláček sklidil...
Původně si sám pro sebe chtěl upéci to, co nenašel na trhu, ani chvilku neuvažoval o tom, že by si otevřel pekárnu. Ale netrvalo dlouho a žitný chléb Jiřího Koláčka...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.