Boj o Senát v Ostravě: Leopold Sulovský (hnutí Ostravak) a Ivo Gondek (hnutí ANO)

Na vítězství v prvním kole senátních voleb v regionu Ostrava stačilo Leopoldu Sulovskému za hnutí Ostravak něco málo přes šest tisíc hlasů. Ve druhém kole se proti němu postaví majitel cukrárny Ivo Gondek za hnutí ANO. Jak chtějí oba kandidáti hájit zájmy ostravského regionu v Senátu?

„Vždycky jsem pracoval jen pro někoho, nikdy jsem nezkusil pracovat pro všechny, beru to tak, že to je takové završení celoživotní práce,“ vysvětluje důvody své kandidatury do Senátu Ivo Gondek.

K tématům, kterým by se chtěl věnovat, pokud se dostane do Senátu, patří životní prostředí v Ostravě, hospodaření s vodou, ale také oblast podnikání – aby bylo více dostupné všem lidem.  

Čtěte takéDetail obvodu Ostrava po prvním kole senátních voleb

Lubomíra Sulovského zajímá především to, aby Ostrava byla co nejlepším místem při život. „Započatým tématům se chci nadále věnovat,“ říká s tím, že v Senátu se mu už podařilo otevřít témata jako liberalizace očkování dětí, využitelnost obnovitelných zdrojů nebo financování sportu.

Ivo Gondek jako podnikatel hodnotí EET pozitivně – velmi dobře srovnalo situaci na trhu s konkurencí. „Mohlo by to být možná řekněme trochu jednodušší v případě velmi malých podnikání,“ dodává.

Čtěte takéSenátní volby: sledujte předvolební duely

A jako cukrář, jak by přirovnal dosavadní život v Ostravě k nějaké chuti? „Já bych řekl, že hořkosladká chuť,“ srovnává.

Lubomír Sulovský vidí Ostravu jako přímé pracovité lidi s velkým srdce, kteří mají rádi pořádek a nejsou závistiví. „Ostravu mám velice rád,“ uzavírá.

autoři: Jan Pokorný , prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.