Bicí jsou pro mě relax. Člověk ze sebe dostane emoce, říká oblíbený moderátor Vladimír Kroc

6. červen 2019

Některé lidi si rozhlas najde sám. A Vladimír Kroc mezi takové lidi rozhodně patří. „Když jsem na vysoké škole hledal něco, čím se zabavit, vymysleli jsme vlastní kolejní vysílání. Tam mě to nadchlo,“ vzpomíná dnes oblíbený moderátor Radiožurnálu.

Jeho hlas je nezapomenutelný. Byl to jeho hlas, který mu tenkrát na vysoké škole získal pozici moderátora. A byl to mimo jiné také jeho hlas, který z Vladimíra Kroce udělal dlouholetého oblíbence rozhlasových posluchačů. 

Vladimír odpovídal na vaše otázky ve čtvrtek 6. června. Podívejte se na chat na konci článku.

Na Radiožurnálu ho slýcháte vždy o víkendu ráno, během Zápisníku zahraničních zpravodajů a také každý všední den po 20. hodině, kdy se střídá se Zuzanou Burešovou. Po 21. hodině navíc ve studiu Radiožurnálu vítá zajímavé hosty. A jak zdůrazňuje, stále ho to baví.

Čtěte takéVyberte si z archivu večerních hostů Radiožurnálu

„Důležité je naslouchat. Naslouchat tomu, co říká host, a na to reagovat – ne číst připravené otázky. Člověku nesmí být líto zahodit papíry a prostě si povídat, i když má třeba pečlivou přípravu a rozhovor se ubírá jiným směrem,“ popisuje.

Moderátor za bicími 

Když zrovna nevysílá, věnuje se Vladimír Kroc hudbě – konkrétně kapele s poetickým názvem Bárova Barová Banda. Tvoří ji výhradně rozhlasáci a fanoušci ji milují už déle než 20 let. „Bicí, to je ohromný relax. Je to vlastně zkratka, jak ze sebe člověk rychle dostane emoce, protože to jde celkem snadno,“ vysvětluje.

Vladimír Kroc

„Důležité je pro nás hrát,“ dodává.  „I když nás baví zkoušení, kapela potřebuje mít vždycky nějaký termín, nějakou vizi. Pak zahrajeme na veřejnosti, rozpadneme se, a pak se zase dáme dohromady a začneme znovu cvičit,“ směje se moderátor.

Máte na Vladimíra nějakou otázku?

autoři: Vladimír Kroc , als

Související