Antonín Panenka

28. leden 2008

Hostem Dopoledního Radiožurnálu byl legendární fotbalista Antonín Panenka. Ptali jsme se, jaký byl trenér národní reprezentace Tomáš Pospíchal, který tehdejší Československo dovedl k titulu Mistra Evropy. Zajímalo nás, který tým si zaslouží vyhrát na letošním evropském fotbalovém šampionátu. Také jsme chtěli vědět, co říká na časté přestupy Milana Baroše a jaké to vlastně je, hrát v cizině. V úterý 29. ledna bude hostem personální ředitel automobilky Škoda Auto Martin Jahn.

Antonín Panenka vzpomínal na trenérské metody Tomáše Pospíchala. Podle vlastních slov s nimi ne vždy souhlasil, některé pokládal za sporné, ale rozhodně byl úspěšným trenérem.

Vítěz Mistrovství Evropy v roce 2008? Všech 16 týmů je dobrých, všechny mají ambice vyhrát. Ale jak Antonín Panenka říká, výsledky budou záviset na momentální formě, na náladě v mužstvu. Česká republika hraje v jedné z nejvyrovnanějších skupin, důležité bude především postoupit do čtvrtfinále.

Lucii Výbornou zajímalo, kdo jsou podle něj 3 nejlepší hráči naší 1. ligy. Antonín Panenka má rád kreativní hráče, ale těch prý u nás, bohužel, moc není.

Nakonec hovořil o svých zkušenostech ze zahraničí - jaké to je pro hráče, který 23 let hrál v jednom klubu a pak na závěr kariéry přestoupil do Rapidu Vídeň, a jací jsou a jak se postupem doby mění fanouškové.

Záznam celého rozhovoru s Antonínem Panenkou si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: lep
Spustit audio