Známe podrobný program Metronome Festival Prague. Přijedou i Them There

30. květen 2018

Metronome Festival Prague 2018 se nezadržitelně blíží a pořadatelé oznamují podrobný program festivalu s časy všech vystoupení. Naplánujte si festivalové dny podle toho, které kapely vás zajímají.

Třetí ročník multižánrového pražského festivalu vypukne na pražském Výstavišti 22. června v 15:30. Celý program je sestavený tak, abyste si mohli užít téměř každou kapelu na všech čtyřech hlavních scénách. Do toho budou připraveny ještě doprovodné scény, kde budou menší koncerty, přednášky, divadla i stand-upy. Jednou z nich bude také scéna Radia Wave New Stage. Prohlédněte si podrobný program obou dnů: 

Od čtvrté hodiny festival zahájí pražská hiphopová parta Prago Union v čele s rapperem Katem.Hlavní Metronome Stage otevřou Th!s, kapela Vojty Kotka hrající rock'n'roll, pokračovat budou písničkář Tom Odell a ve 21:30 ikony trip-hopu Massive Attack.

Druhá největší scéna v pátek nabídne průřez půlstoletím tvorby zakladatele The Velvet Underground Johna Calea a také návrat první české superkapely Sexy Dancers.

Zajímavé to bude v pátek i na kryté Moon Stage, který bude celý v režii Tata Bojs. „Ti budou exkluzivně na Metronomu slavit své třicáté narozeniny, na které si pozvali hosty Umakart, Midi Lidi a Zrní, ale taky bubeníka Blur Dava Rowntreeho s DJ setem. Program na Moon Stage poběží až do rána, afterparty si vezme pod taktovku Mardoša z Tata Bojs,“ říká Barbora Šubrtová, programová ředitelka Metronome Festivalu Prague.

Na New Stage Radia Wave vystoupí tuzemské hudební projekty, například HRTL, Zagami Jericho nebo Ventolin.

Posledním jménem jsou Them There

Novinkou je oznámení kapely Them There. Tento hudební projekt spojil bývalého frontmana skupiny Archive Craiga Walkera a ex-zpěvačku kapely Nouvelle Vague Phoebe Killdeer.

Setkali se v roce 2009 v hotelovém pokoji v Paříži kde spolu během pěti minut složili hit Fade Out Lines. Později s dalšími muzikanty vytvořili projekt Them There a složili album, které vyjde letos v září. Skladby z něj ale můžete slyšet v předstihu  na největší scéně festivalu v sobotu 23. června.

autor: had | zdroj: Metronome Festival
Spustit audio

Související