Zápisníky od ledna o hodinu později

13. prosinec 2002
on-line materiál

Český rozhlas 1 - Radiožurnál bude od začátku roku 2003 vysílat "Zápisník zahraničních zpravodajů" a "Zápisník domácích zpravodajů" o hodinu později, tedy v sobotu a neděli od 13.05 hodin.

V dosavadním čase obou zápisníků bude na zprávy ve 12.00 hodin nově navazovat "Týden v Česku" (sobota) a "Týden ve světě" (neděle). Doplní tak řadu rozšířeného zpravodajství a publicistiky, kterou ve všední dny po 12. hodině reprezentují na ČRo 1 - Radiožurnálu Ozvěny dne.

Reportáže do "Zápisníku zahraničních zpravodajů" připravují pro ČRo 1 - Radiožurnál stálí zpravodajové i externí spolupracovníci. Ti jsou rozeseti od Spojených Arabských Emirátů přes Argentinu a Norsko až do Číny. Kromě zavedených zpravodajských postů ve Washingtonu, Moskvě, Bruselu, Varšavě, Berlíně, Vídni a Bratislavě nabízíme pravidelně informace z Blízkého východu od Jaromíra Janeva, dále z jihovýchodní Asie, kde působí Robert Mikoláš, a nově i z Francie, kde bude rok působit Jan Šmíd.

Díky nejnovějším komunikačním technologiím, především satelitnímu přenosu dat, je ČRo 1 - Radiožurnál ve spojení prakticky s kýmkoliv kdekoliv na světě.

"Zápisník domácích zpravodajů" připravují reportéři domácí redakce ČRo 1 - Radiožurnálu a regionálních studií. Autorka pořadu Lenka Šumová do něj zařazuje reportáže ze všech koutů Česka či příspěvky o zajímavých událostech.

ČRo 1 - Radiožurnál, Zápisník zahraničních (sobota) a domácích (neděle) zpravodajů, od ledna v novém vysílacím čase 13.05 hodin.

autor: psk
Spustit audio