Z letošní návštěvnosti máme radost, říká výkonný ředitel karlovarského filmového festivalu

Jak se pozná, že končící ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl úspěšný? Stačí se podívat na čísla. „Festival připravujeme tak, aby sem přijelo co nejvíc lidí. Mám radost, že i letos máme opravdu vysokou návštěvnost,” pochvaluje si výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Na festival ve Varech dorazilo už víc než 13 tisíc lidí, prodalo se 132 tisíc vstupenek a uskutečnilo na 400 projekcí. To jsou dosavadní čísla - a jak říká Kryštof Mucha, rozhodně si na ně nemůže stěžovat.

Kromě běžných návštěvníků na festival každoročně přijíždějí i známé zahraniční hvězdy. Tou největší letos byla herečka Uma Thurman, známá mimo jiné díky roli v Tarantinově Kill Billovi.

A jak se s ní jednalo organizátorům? „Věci nikdy nejdou hladce,” usmívá se Kryštof Mucha. „Přijela rovnou z natáčení, navíc sem vzala celou rodinu. Bylo jasné, že se svými blízkými bude chtít strávit i čas o samotě.”

Jeremy Renner dorazil i se zafačovanýma rukama

Na karlovarský festival letos dorazil i slavný herec Jeremy Renner, který si zahrál třeba v Avengers nebo ve filmové novince Wind River. „S ním to naopak šlo velice jednoduše. Zvali jsme ho už loni, znali už jsme proto konkrétní cesty, jak se k němu dostat,” říká Kryštof Mucha.

Herec Jeremy Renner

„Letos přijel, chudák, omlácený z natáčení a s oběma rukama nepohyblivýma. Nemůže proto ani dávat autogramy, ani nikomu podávat ruku,” říká o Jeremym Rennerovi.

Festival je jiný, než se zdá

O festivalu má podle něj mnoho lidí hodně zkreslenou představu. Ty skutečné Vary, to prý nejsou jen večírky, hvězdy a opilé modelky. „Snažíme se diváky přesvědčit, že je to především o filmech, lidé to ale většinou pochopí až ve chvíli, kdy sem opravdu přijedou,” shrnuje.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , als
Spustit audio