Výrok 51. týdne

22. prosinec 2003
Výrok týdne

Každý víkend vám nabízíme trojici výroků, které zazněly v našem vysílání. Na vás je, abyste z nich vybrali ten nejzajímavější nebo nejpodivnější. Výroky si můžete přečíst nebo poslechnout ze záznamu. A jak jste hlasovali?

1
Náš kolega Michal Fila v ranních Ozvěnách dne četl zprávu o tom, že české tenisty čeká v únoru v Brně v prvním kole Davisova poháru silný tým Španělska. Michal Fila je redaktorem domácího zpravodajství, a tak má se jmény sportovních trenérů drobný problém:

Fila: "Hrát se bude na rychlém povrchu taraflex a nehrající kapitán Cyril Svoboda ... Cyril Suk, pardon, ví, že favoritem bude soupeř."

Výrok M. Fily získal hlasů:
SMS - 4
internet - 16
celkem - 20 - tj. 22 % (3. místo)

2
Tento poslední pátek před nadcházejícím týdnem vánočních svátků finišovalo jednání Poslanecké sněmovny. Ještě před tím, než se zákonodárci rozjeli do svých domovů, zazněly lehké invektivy v reakci na letošní zdlouhavý průběh sněmovních jednání. V tomto směru si zavtipkoval i šéf poslanců ODS Vlastimil Tlustý:

Tlustý: "Ačkoliv bych považoval za nejlepší nejenom pro voliče Občanské demokratické strany, ale pro všechny občany České republiky, aby byla vyhlášena přestávka v jednání do června roku 2006, dovolte mi alespoň navrhnout, že poslanecký klub ODS žádá o přestávku do 14:00."

Výrok V. Tlustého získal hlasů:
SMS - 7
internet - 39
celkem - 46 - tj. 49 % (1. místo)

3
Z našeho vysílání už víte, že jednání našich zákonodárců bývají často velmi rušná a emotivní. Předseda sněmovny Lubomír Zaorálek musel i před vánočními parlamentními prázdninami ctihodný zákonodárný sbor trochu krotit:

Zaorálek: "Prosím vás, já bych vás chtěl požádat o to, aby pokud máte něco, tak to vyjadřujte do mikrofonu a netlučte do lavic!"

Výrok L. Zaorálka získal hlasů:
SMS - 10
internet - 17
celkem - 27 - tj. 29 % (2. místo)

autoři: jkr , hah
Spustit audio

Více z pořadu