Výrok 49. týdne

8. prosinec 2003
Výrok týdne

Každý víkend vám nabízíme trojici výroků, které zazněly v našem vysílání. Na vás je, abyste z nich vybrali ten nejzajímavější nebo nejpodivnější. Výroky si můžete přečíst nebo poslechnout ze záznamu. A jak jste hlasovali?

1
Stovky pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu na příští rok zabraly poslancům tento týden několik hodin hlasování. Předem se dalo čekat, že projdou především ty, na kterých se už v rozpočtovém výboru dohodla vládní koalice. Opoziční ODS a KSČM se přesto pokusily také podat své návrhy. Ve chvíli, kdy řídil schůzi místopředseda sněmovny Ivan Langer z ODS, se hlasovalo i o několika pozměňovacích, které předložil on sám. V dialogu s šéfem rozpočtového výboru a KDU-ČSL Miroslavem Kalouskem pak jejich zamítnutí, ihned komentoval:

Langr: "Z přítomných sto devadesáti šesti pro sedmdesát sedm, proti osmdesát osm, které si budu pamatovat. Návrh nebyl přijat."
Kalousek: "Tak aby těch, co si budete pamatovat, bylo více, pane místopředsedo, třicet sedm nesouhlas.

Dialog I. Langera a M. Kalouska získal hlasů:
SMS - 7
internet - 43
celkem - 50 - tj. 57 % (1. místo)

2
A po politice teď dva výroky z dílny našich sportovních reportérů. Když se člověk soustředí na to, aby správně v rychlosti přiřadil jednotlivým hokejovým klubům toho správného sponzora, snadno udělá chybu. Zjistil to kolega Miroslav Augustin:

Augustin: "Rabat Kladno podlehl Moelleru Kladno jedna čtyři."

Výrok M. Augustina získal hlasů:
SMS - 1
internet - 9
celkem - 10 - tj. 11 % (3. místo)

3
Kolega Filip Šedivý se přesvědčil, že ve snaze napravit své přeřeknutí člověk někdy zplodí ještě větší omyl:

Šedivý: "Šestá minuta druhé, respektive samozřejmě už třetí minuty a Rabat Kladno, i když hraje přesilovku, tak teď tedy snížil."

Výrok F. Šedivého získal hlasů:
SMS - 3
internet - 25
celkem - 28 - tj. 32 % (2. místo)

autoři: jkr , hah
Spustit audio

Více z pořadu