Výrok 50. týdne

15. prosinec 2003
Výrok týdne

Každý víkend vám nabízíme trojici výroků, které zazněly v našem vysílání. Na vás je, abyste z nich vybrali ten nejzajímavější nebo nejpodivnější. Výroky si můžete přečíst nebo poslechnout ze záznamu. A jak jste hlasovali?

1
Poslankyně za ODS Alena Páralová kritizovala ve Sněmovně ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha. O nových povinnostech, které mají mít úřady práce, řekla, že jsou z říše pohádek. Hlavně se ale Páralové nelíbí Škromachovy plány na omezení krátkodobých brigád.

"Pan ministr chce léčit nezaměstnanost sankcemi a zákazy uplatňovanými směrem k těm, kteří chtějí pracovat. Pak ale léčí leukémii pijavicemi. Pak je to cesta do pekel dlážděná dobrými úmysly."

Výrok A. Páralové získal hlasů:
SMS - 2
internet - 12
celkem - 14 - tj. 16 % (2. místo)

2
Také v senátu bylo tento týden veselo. Projednávala se tam totiž novela Zákoníku práce a v ní i definice sexuálního obtěžování na pracovišti. Senátoři sice lidově řečené sexuální harašení z předlohy vypustili, ale než se tak stalo, řádně se nasmáli. Perla týdne je tentokráte od sociálnědemokratického senátora Františka Mezihoráka, který v diskusi o sexuálním obtěžování na pracovišti kolegům nejprve vysvětlil, jakou úctu k ženám chová.

"Jsem členem výboru pro rovná práva žen a mužů v Radě Evropy a dokonce, což je úsměvná záležitost, před nedávnem jsem dostal sdělení ze Spojených států, že jsem byl zvolen Ženou roku."

Výrok F. Mezihoráka získal hlasů:
SMS - 17
internet - 50
celkem - 67 - tj. 74 % (1. místo)

3
Poslanci jednali tento týden také o návrhu zákona o archivnictví. Sociální demokrat Rudolf Tomíček v rozpravě naznačil, že by raději mluvil o poněkud jiné tematice:

"Zaprášený papíry a kolik to vzbudí vášní, ale dokazuje to jenom to, že archivy jsou pořád živé, ať už v jakémkoli smyslu chceme. Je pravda, že jsou příjemnější archivy, třeba archivní víno, ale o tom se tady nebavíme."

Výrok R. Tomíčka získal hlasů:
SMS - 1
internet - 8
celkem - 9 - tj. 10 % (3. místo)

autoři: jkr , hah
Spustit audio

Více z pořadu