Voráček: Filadelfie je můj druhý domov. Jsem tam spokojený, ale všechno musí jednou skončit

30. červen 2021

Jakub Voráček odešel do Ameriky za hokejem už v 17 letech. „Sedl jsem na letadlo a jel. Dostal jsme výbornou rodinu, se kterou jsme v kontaktu dodnes. Byl jsem dobře připravený fyzicky a dá se říct, že jsme neměl s ničím problém,“ vzpomíná na své začátky v talkshow Na place. Draftoval ho Columbus a později byl vyměněn do Filadelfie, kde hraje už 10 let. Kromě hokeje ale Voráček hraje i jiné sporty. „Myslím si, že tenisu rozumím víc než hokeji. Mám rád i fotbal,“ popisuje.

Jak hodnotí letošní mistrovství světa v hokeji? Proč nikdy nevyhrál Stanleyův pohár? A líbí se mu výkony českých fotbalistů na mistrovství Evropy? Poslechněte si celý rozhovor Pavla Nečase s hokejistou Jakubem Voráčkem.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Pavel Nečas , vla

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.