Věra Jourová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Prvním čtením ve sněmovně prošel návrh zákona o státním rozpočtu na příští rok. Má tedy mantinely, z nichž už nelze vystoupit a poslanci teď mají možnost měnit ho jen opravdu mírně. Pokud půjde vše podle plánu, další jednání o rozpočtu by měla sněmovna absolvovat zhruba za 14 dní. Otázkou ale je, je rozpočet uměním možného, jak říká ministr financí, nebo jde o dokument, který je nutno jen rychle projednat bez jeho znalosti?

Martin VESELOVSKÝ, moderátorZačíná Dvacet minut. Dobré odpoledne. Ve sněmovním studiu Českého rozhlasu je 1. místopředsedkyně hnutí ANO a poslankyně Věra Jourová. Dobré odpoledne.

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Hezký podvečer přeji.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorČí rozpočet jste to, paní poslankyně, dnes vlastně schvalovali? Ptám se na to, kdo ho připravil?

Čtěte také

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/My jsme dnes několikrát opakovali, že to není náš rozpočet, že my jsme se na jeho tvorbě nepodíleli, nicméně jsme teď postaveni před podle mě povinnost schválit rozpočet co nejdříve tak, abychom zabránili rozpočtovému provizoriu.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA kdo ho připravil ten rozpočet?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Připravilo ho ministerstvo financí pod vedením dvou vlád.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorVíte, co mě na tom zajímá, protože, když jsem slyšel vašeho předsedu Andreje Babiše, který například Mladé frontě DNES říkal nikdo z těch, co sedí v sále, nečetl ten rozpočet, není možné přečíst 900 stran a sám o sobě říkal, že ho také nečetl, tak by mě zajímalo, jestli třeba vy jste ho četla?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Já jsem četla některé pasáže rozpočtu. Samozřejmě, že ho četli naši ekonomičtí experti. Zrovna teď zasedá rada ekonomických poradců s panem Babišem a s dalšími kolegy, takže my se k tomu stavíme velmi zodpovědně. Potřebujeme se samozřejmě podívat do útrob těch jednotlivých kapitol, a to ještě před tím druhým čtením, protože chceme navrhovat určité úsporná, určité úsporné, úsporná opatření.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorNo, já mám v ruce například usnesení rozpočtového výboru ze 4. prosince, kde je napsáno, že rozpočtový výbor doporučuje Poslanecké sněmovně, aby v tom prvním čtení schválila základní údajně návrhu zákona o státním rozpočtu na příští rok a vy máte 1, 2, 3, 4, 5 a včetně Andreje Babiše 6 členů v rozpočtovém výboru. Pokud nikdo z nich ten návrh zákona nečetl, jak mohli hlasovat pro takové doporučení?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Já předpokládám, že četli všechny dostupné dokumenty. Samozřejmě nevím, jestli všech 900 stran. Každopádně to, co jsme dnes schválili, byla bilance příjmy, výdaje a saldo, to znamená ty základní parametry a v dalších čteních budeme chtít tam nějaké úpravy dělat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorTakže si přečtete potom celý ten zákon i další vaši poslanci?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak já osobně budu číst velmi pozorně tu část, která se týká justice a s ní spojených kapitol, protože jsem členkou ústavněprávního výboru, předpokládám, že ostatní kolegové se s tím taky takto vypořádají.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorJeště jednu věc bych chtěl, vaše kolegyně z hnutí ANO, paní poslankyně Helena Válková dnes říkala a ona se obracela vůči prvnímu místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi a ona říkala: "My jsme sem nepřišli diskutovat o rozpočtu tak, jak on by si možná představoval, nebo jak si někdo z nás představoval měsíce, protože ten čas nemáme. Myslíme si, že naopak výrazem toho, že chceme pracovat, je, že chceme ve zkrácené době s maximálním úsilím ten státní rozpočet projednat." Jak k tomu řekněme patří nebo ladí to, že nebyl přítomen například pan poslanec Martin Komárek, který je kdesi ve Španělsku?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/No, to nemůžu mluvit za pana Komárka, ale my jsme tam samozřejmě byli přítomni a to, co říkala paní poslankyně Válková.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorPardon, pane místopředsedkyně, jde mi o to, že vy jste dnes velice silně vyjadřovali potřebu a řekněme názor, že je potřeba rychle ten návrh, který je teď na stole, jaksi protlačit legislativním procesem, aby nedošlo k rozpočtovému provizoriu. Tak se ptám, jestli je prostě rozumné, že jeden z vašich poslanců je pryč?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/No, já nevím, jaké důvody pana Komárky vedly k tomu, aby odjel. Jistě nebyl jediný nepřítomný poslanec. Jenom, když se vrátím k tomu, co říkala paní poslankyně Válková, tak ona prostě zmínila to a nebyla v tom sama, že takto nestandardně rychle schvalujeme v prvním čtení rozpočet, protože prostě se dostal na stůl Poslanecké sněmovny v nestandardně pozdní dobu.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA když bych se zeptal, podle čeho jste vlastně usuzovali, že je dobré ho nechat jaksi propustit prvním čtením, tak byste mi odpověděla co?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak my samozřejmě nejsme spokojeni s tím, že je ten návrh deficitu tak vysoký, na druhé straně, i kdybychom to teď nepustili přes to první čtení a dopřáli si tam čas třeba během ledna nebo února, tak si myslím, že ani za tu dobu bychom nebyli schopni proniknout do všech těch podrobností jednotlivých kapitol. Já jsem sama dnes ve sněmovně vystupovala s tím, že možná budoucí vláda přijde na spoustu věcí typu závazkovaných peněz, kdy se s tím nedá nic dělat, protože jsou prostě uzavřeny smlouvy. My nemáme ten drobnohled v tuto chvíli a nejsme, máme tam určitou informační asymetrii v tom náhledu na rozpočet, takže si myslím, že kdybychom to protáhli do ledna, že by se ta naše pozice vlastně nevýhodná tím, že jsme přišli k tomu nově, moc nezměnila.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorJenom čistě technicky, další zákony, které budou přicházet na pořad jednání Poslanecké sněmovny, už číst budete, respektive jejich návrhy?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Samozřejmě. Nesu si to domů na víkend.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorCo všechno si nesete domů?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Mám to, mám to v tašce, jsou tam sněmovní tisky, které budu studovat, mám k tomu komentáře a budu se tím zabývat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorŘíká zatím ve Dvaceti minutách Radiožurnálu první místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová. Ještě jedna zpráva, která se vlastně týká přímo vaší odbornosti, paní místopředsedkyně. Koruna, týká se, abych to upřesnil, evropských nebo unijních fondů a peněz, které plynou z nich směrem k České republice, koruna oslabená po intervenci České národní banky pravděpodobně způsobí, že regionální operační programy mohly mít k dispozici víc peněz, než čekaly. Abych byl konkrétní, podle Mladé fronty DNES například ředitel úřadu Regionální rady Regionu soudržnosti střední Morava Ivan Matulík říká, že ROPy budou mít problém peníze navíc, což je v řádu miliard v České republice, vyplatit. Máte představu, jak by s těmi penězi podle vás šlo naložit?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak tohle je nečekaná záležitost. Tím oslabením koruny vlastně máme víc peněz z evropských fondů, a proto ty řídící orgány, nejenom regionální operační programy, ale i ty sektorové se budou muset vypořádat s tím, že budou muset odčerpat větší částky, což je samozřejmě k dnešnímu datu už poměrně velký problém, protože, jak známo, tak končí ta sedmiletka a už tam máme jenom něco přes rok, abychom vyhlásili výzvy, posbírali projekty a proplatili je. Z toho já mám osobně černou můru, protože je docela možné, že ten hon za čerpáním bude znamenat, že schválíme projekty, které předfinancujeme ze státního rozpočtu a Brusel už nám je nerefunduje, protože prostě už na to nebude čas, takže bychom mohli tímto způsobem vlastně přijít k poměrně velkému schodku ve státním rozpočtu.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA jaké by bylo tedy vaše doporučení teď? Proč nepodlehnout řekněme tomu několikamiliardovému balíku, který díky intervenci nabyl v těch fondech pro Českou republiku a nepouštět se do nových projektů?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Víte, ono to není jenom tím oslabením koruny, že nám tam nabyl ten balík. On ten balík zatím nevyčerpaných peněz je velmi rozsáhlý. Je to prostě obrovská částka, kterou jsme dosud nedostali do těch projektů, které si o peníze požádaly nebo žádají a jsme už v obrovské časové tísni, to znamená, že nová vláda bude muset si okamžitě udělat spolehlivou finanční prognózu a bude muset někdo mít tu odvahu a říct odteď už nebudeme vyzývat k předkládání dalších projektů, protože je riziko, že to zaplatíme ze svého a Brusel nám to neproplatí. Já odhaduju tento moment odvahy na polovinu příštího roku.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorTo je sice moment odvahy takový časový, ale kdo by měl být ten odvážný?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/No, podle mě to bude muset být kolektivní rozhodnutí vlády, protože ty fondy se čerpají napříč resorty, samozřejmě významnou roli tady bude hrát ministr financí, z jehož dílny by měla vzejít ta spolehlivá analýza a já jsem teda mluvila o prognóze, spolehlivá v tom, že si nebudeme lhát, nebudeme si nic malovat narůžovo, podíváme se na ta čísla, tak, jak skutečně vypadají, a bude muset to rozhodnutí být vydáno s plnou odpovědností.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorMáte pro sebe nějaký odhad, pokud i vláda udělá ten, jak vy říkáte, statečný krok a třeba v půlce příštího roku řekne dost, dál už by to nebylo zodpovědné, tak máte odhad, kolik peněz zůstane nevyčerpáno?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Já to dlouhodobě odhaduji na 100 miliard, což je sedmina z těch, které jsme měli vlastně vyjednány pro období 2007 až 13.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorStále posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu, ve sněmovním studiu Českého rozhlasu je první místopředsedkyně hnutí ANO a poslankyně Věra Jourová. Paní místopředsedkyně, řekněte mi, jaký máte doposud pocit z koaličních jednání, myslím tím jednání o případné budoucí vládní koalici?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Já osobně mám dobrý pocit, myslím si, že ta jednání jsou věcná a skutečně, jakkoliv nám to novináři a možná i veřejnost nevěří, tak se nebavíme o pozicích, nepřetahujeme se o nich, co by souviselo tedy s pozicemi těch stran o personálních věcech, ale skutečně se velmi tvrdě bavíme o programových otázkách. Zítra nás čeká pokračování. Ta jednání byla vždy velmi věcná, občas tvrdá, protože je známo, že zejména program ANO a sociální demokracie měl poměrně značné rozpory, takže se je snažíme stahovat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorMimochodem v těch vyjednávacích týmech KDUČSL, hnutí ANO a ČSSD je ještě nějaká jiná žena vyjma vás?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/No, jsem moc ráda, že tam je paní Gajdůšková, s kterou jsem se potkala po mnoha letech a bylo to pro mě a snad i pro ni milé lidské setkání.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorKdyby tak zhruba mohla být vláda připravena předstoupit před sněmovnu a žádat o důvěru?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/O je, vy chcete zase tu křišťálovou kouli.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorNe, ne, ne, to nechápejte špatně, paní místopředsedkyně, to je, až vám potom budu klást ty další otázky, tak ona i tato má svoji určitou logiku, jestli, jestli prostě to náhodou není tak, jak v určitou chvíli říkal předseda KDUČSL Bělobrádek ještě, než odjel do Spojených států, že z jeho pohledu to jde docela pomalu,

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak já vím, že to pan Bělobrádek říkal. Je pravda, že KDU nebyla účastněna těch jednání, které jsme měli se sociální demokracií a že vlastně teď se zapojují do těch intenzivních programových jednání. Může z toho mít ten dojem. Já ten dojem nemám. Já si myslím, že jsme nepromarnili žádný čas. Na vaši otázku, pan Sobotka opakovaně chodí za panem prezidentem, konzultují zřejmě už i konkrétní jména, které by měl pan snad budoucí premiér přinést panu prezidentovi.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorPardon, paní místopředsedkyně, před chvílí jste říkala, že vám to sice nikdo nevěří, že se nebavíte o postech, a teď mi říkáte, že pan Sobotka už k panu Zemanovi nosí jména.

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Ta jednání probíhají ve dvou rovinách. Vy jste se ptal na jednání, kterých jsem já účastna a ta se skutečně omezují na programové věci.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorTakhle úplně jsem se neptal, ptal jsem se, jaký pocit máte z těch budoucích koaličních jednání nebo budoucně koaličních jednání?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/To jsme si trošku nerozuměli, já jsem to vzala svou optikou. Byla některá jednání nebo několik jich bylo na půdorysu tří předsedů stran, byl tam náš pan předseda Babiš, pan předseda Sobotka a pan předseda Bělobrádek a na těchto jednáních probíhala diskuse o případném obsazení koaliční vlády a pravděpodobně i o jménech.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorDobře, tak já vám řeknu, proč se ptám, protože včera po schůzce s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou řekl novinářům prezident republiky Miloš Zeman toto: "Je naprosto logické, že pokud proběhne v sociální demokracii vnitrostranické referendum, které je ohlášeno na polovinu ledna, tak jsem nucen počkat, i kdybych nechtěl, z toho prostého důvodu, že nikdy nemůžete vyloučit, že 23 tisíc členů sociální demokracie se v referendu rozhodne negativně, tedy, že by případně nechtělo, aby byl premiérem za sociální demokracii Bohuslav Sobotka." Tak se ptám, jestli bychom měli počítat s tím, že tak či tak, prostě vláda bude až po polovině ledna?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Nás se ta očekávaná procedura referenda v sociální demokracii také trošku zaskočila, protože to je samozřejmě moment, který to celé prodlužuje. Ptali jsme se na to pana předsedy Sobotky a on říkal, že se o tom bude teprve rozhodovat na půdě orgánů, vrcholných orgánů sociální demokracie, zda bude to vnitrostranické referendum. Omlouvám se, momentálně nemám informaci, jak se rozhodli.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorTomu rozumím, ale předpokládám, že vy jako zástupkyně hnutí ANO nebo prostě členka hnutí ANO můžete dost těžko se nějak stavět proti tomu, kdyby si sociální demokracie takové referendum chtěla udělat a prezident se rozhodl počkat až po jeho výsledku.

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak s tím samozřejmě nemůžeme nic dělat. Můžeme to možná komentovat tak, že je to podle nás zdržení, ale nejsem si jistá, jestli bych použila adjektivum zbytečné zdržení. Kolegové ze sociální demokracie, pokud spustí proceduru referenda, tak vědí, proč tak činí.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA je potom i logické i z vašeho pohledu počkat se jmenováním premiéra až potom referendu?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Tak samozřejmě, že nejistý výsledek referenda v rámci sociální demokracie je určitý znejisťující prvke, který vlastně stojí v cestě k tomu sestavení vlády a fungování vlády, takže asi to je logické, že by se muselo počkat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorPočítáte, paní místopředsedkyně, také s tím, že může nastat komplikace na straně prezidenta republiky, pokud to tak nazvu, který včera kromě jiného prohlásil, že nevylučuje, že odmítne některé kandidáty do vlády navržené Bohuslavem Sobotkou?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Pan prezident avizoval, že bude posuzovat jednotlivé kandidáty ze svého hlediska. Ústava dává panu prezidentovi pravomoc jmenovat členy vlády na návrh premiéra. Je to tedy pravomoc a v ústavě není psáno, že by měl povinnost tyto členy, tyto navržené kandidáty jmenovat, na druhé straně se musíme spolehnout na to, že pan prezident bude mít ten jaksi pocit, silný pocit odpovědnosti za to, že ta vláda by měla fungovat co nejdříve. A já už jsem se k tomu vyjadřovala, že pokud bude mít výhrady vůči některým nominovaným kandidátům, měly by to být výhrady věcného charakteru, objektivní výhrady k odbornosti nebo k dalším stránkám té osobnosti, ale já předpokládám, že pan prezident s takovýmito případnými výhradami přijde a budou velmi silně vyargumentované.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorMě vlastně zajímá, protože vy jste členka hnutí ANO, jak by hnutí ANO reagovalo, pokud by prezident měl takové výhrady k člověku, kterého jste nominovali vy do vlády?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Toto asi momentálně nejsem schopná říct, taky už jsem se k tomu vyjadřovala, pokud bych já byla nominovaná do vlády a měl pan prezident vůči mě výhrady a já jsem člověk, který je možná i trošku v životě omezován poměrně zbytnělou sebereflexí, takže bych to možná sama zvážila, že bych za těchto okolností do té vlády nechtěla. Může to někdo brát jako výraz slabosti nebo nějaký ústupek, ale já si myslím, že v té situaci musí každý se snažit za sebe, aby to nekomplikoval, aby ta vláda vznikla co nejdříve.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA vy budete nominována do vlády?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Já jsem to řekla v tom smyslu, že pokud bych byla, snažím se ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA já jsem se ve smyslu, jestli budete nominována, zeptal.

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Zatím ta nominace není nikde jasně stanovena.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorA kdybych tu věc nebo řekněme vztah k hnutí ANO k této věci, k tomu názoru případnému pana prezidenta chápal tak, že vy nebudete navrhovat někoho, u koho byste neměli řekněme předjednáno, že projde tím sítem pana prezidenta, chápal bych to správně?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/No, tak samozřejmě, že my se budeme snažit navrhnout takové kandidáty, kteří budou nezpochybnitelní?

Martin VESELOVSKÝ, moderátorNezpochybnitelní kandidáti?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Ano.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorTo mi tedy vysvětlete, paní místopředsedkyně, jak vypadá takový nezpochybnitelný kandidát?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Je to kandidát, který je kvalitní z hlediska odbornosti, zkušeností, schopnosti nebo předpokladu, že bude takový člověk schopen manažersky a odborně zvládnout resort.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorJá vím. Ptám se na to, jestli možná neoficiálním kanálem se předtím zeptáte prezidenta, jestli je to člověk, který z jeho pohledu prostě je dobrý kandidát?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Je to možné, tato jednání vede pan Babiš.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorJak se vám, když už zmiňujete Andreje Babiše, líbí podmínka nebo okolnost, kterou jmenoval nebo pojmenoval prezident Miloš Zeman, když řekl, že by mohl Andreje Babiše jmenovat ministrem financí, pokud bude do té doby v prvním čtení schválen zákon o státní službě?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/My k tomu zákonu vedeme intenzivní jednání, takže prohlašuji, že se tak děje nikoliv na základě této podmínky pana prezidenta. My jsme ten zákon měli jako neonový nápis nad naším programem, že to je jedna z prvních věcí, na které budeme pracovat a tak se také děje a skutečně to není pod touto podmínkou.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorDobře, jestli jsem to úplně správně pochopil, tak do doby, než začnou být na stole jména a vůbec jednotlivá jména, která by měla být nominována do vlády, tak stejně v prvním čtení služební zákon bude tak či tak?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/My na tom zákoně pracujeme s kolegy ze sociální demokracie a s lidovci. Dnes jsme měli o tom pracovní schůzku ještě s přizváním pane náměstka Šimerky z ministerstva práce, které je vlastně gesčním resortem tady pro ten zákon a výsledek toho jednání je ten, že připravíme poslanecký návrh zákona, který dáme do prvního čtení. Jestli to stihneme v prosinci, je otázka, možná to bude v lednu, ale pracujeme tím směrem a znova říkám, nikoliv kvůli vyřčené podmínce pana prezidenta Zemana. Já jsem si dnes přečetla, že zítra má pan prezident o tom nějakou odbornou skupinu nebo má to konzultovat s odborníky, takže jsem taky zvědavá na eventuální posun v této věci z jeho strany.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorNo, a ještě jedna věc a předesílám, neptám se vás na konkrétní lidi, ale víte už, které posty, která ministerstva bude chtít hnutí ANO?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Děkuji, že se neptáte na jména, protože těch spekulací už bylo hodně a některé šly hodně mimo. Myslím si, že to bude už hodně diskutované ministerstvo financí, ministerstvo dopravy, životního prostředí, místní rozvoj, spravedlnost, něco mi tam chybí.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorNechybí vám tam obrana?

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Myslím, že obrana není na tom našem seznamu těch resortů, o které bychom měli zájem, ale nejsem si jistá, jestli se to nějak neposunulo v tom jednání mezi pány předsedy.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorRozumím. Paní místopředsedkyně, díky za váš rozhovor i za váš čas. Na shledanou.

Věra JOUROVÁ, 1. místopředsedkyně hnutí ANO, poslankyně /ANO/Děkuji vám, hezký večer přeji.

Martin VESELOVSKÝ, moderátorPrvní místopředsedkyně hnutí ANO a poslankyně Věra Jourová byla hostem Dvaceti minut Radiožurnálu. U mikrofonu byl také Martin Veselovský. Přeji příjemný poslech.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou.

autor: mav
Spustit audio