Ve čtvrtek v Praze startuje 11. ročník Nočních běhů pro Světlušku. Budeme s R-streamem u toho

20. duben 2022

Po dvou letech, kdy se akce konala kvůli covidu v podzimních termínech, vyběhnou opět běžci do jarní noci, aby podpořili charitativní sbírku Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu. Během deseti let existence projektu se podařilo vybrat už více než 20 milionů korun. Kolik přibude na konto po letošním ročníku, může záležet i na vás. Přijďte se zapojit ať už jako účastníci běhu, nebo jen diváci ve čtvrtek 21. dubna do pražské Stromovky.

Registrace na místě bude probíhat už od 18.30. Součástí 500korunové vstupenky je pro každého účastníka sportovní vak a dle vlastního výběru buď s multifunkčním šátkem nebo s čelovkou.

Čtěte také

Protože letošní účastníky láka na běh ve všech městech motto „Skoč na Noční běh pro Světlušku,“ budou součástí doprovodného programu vystoupení a workshopy sportovního týmu JUMP IT a také koncert kapely MYDY. Na místě bude také naše mobilní studio, stříbrný R-stream, a celým večerem provedou moderátoři Lucie Výborná a Jan Pokorný z Českého rozhlasu.

Běh doslova pro každého

Běžci budou mít na výběr z kratšího (2,8 km) nebo delšího (4,5 km) okruhu. Není přitom nutné běhat, trasu lze klidně jen projít. Vítáni jsou zájemci všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách, a navíc tak udělají dvojnásobnou radost.

Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška už 18 let podporuje v aktivním životě.

Kdy a kde se běží?

  • 24. 3. Noční běh Plzeň
  •   7. 4. Noční běh Ostrava
  • 21. 4. Noční běh Praha
  • 28. 4. Noční běh Brno
  •   5. 5. Noční běh Olomouc
  • 11. 5. Noční běh Jihlava

Stromovku rozsvítí čelovky a electroswing

Účastníci v Praze se mohou těšit na hudební rozproudění electroswingové kapely MYDY, bubeníků Tokhi & The Groove Army a Dj Biodana. O krátká vystoupení a workshopy pro běžce se postará sportovní tým JUMP IT, který skáče přes švihadla.

Noční běh pro Světlušku Plzeň 2022

Na místě bude také občerstvení a fotokoutek od generálního partnera Kaufland. Stánky hlavních partnerů – společnosti Hannah, která se postará o rozcvičku před startem a na svém stánku uspořádá soutěž o ceny, a České spořitelny, která návštěvníkům akce nabídne před výběhem postřehovou hru.

Běžci se také budou moci seznámit s bylinnými produkty, které přiveze sanitka Herbadent. K vidění bude i přehlídkový vůz partnera ŠKODA. Partner Hella ve všech městech zajistí světelné značení tras.

Registrovat se můžete také online na behprosvetlusku.cz.

autoři: Radiožurnál , and

Související