Vánoční koncerty Radiožurnálu

11. prosinec 2002
on-line materiál

Český rozhlas 1 - Radiožurnál nemění v době vánočních svátků výrazným způsobem své programové schéma, pouze upravuje obsah stávajících pořadů. Každoročně připravuje na období vánočních a novoročních svátků několik hudebních lahůdek v podobě záznamů koncertů.

Od pondělí 23. prosince až do Silvestra jsou na všechny večery připravené záznamy koncertů, které mohli posluchači slyšet v průběhu letošního roku. Do těchto "vánočních" sestřihů bylo vybráno ze všech koncertů to nejlepší, případně to, co se ve chvíli vysílání přímého přenosu už "nevešlo".

Denně vždy od 20 hodin tak mohou posluchači ČRo 1 - Radiožurnálu prožít krásný večer s našimi nejznámějšími a nejúspěšnějšími zpěváky a kapelami.

Pondělí 23. 12.
vánoční koncert Radiožurnálu
Vánoční písně a koledy zpívají Petr Spálený, Šárka Marková, Michal Penk, Daniela Šinkorová, Miro Žbirka, Denisa Marková a cimbálová hudba Valašica.

Štědrý večer 24. 12.
18:20-19:00 Koledy (uvádí Hanka Shánělová)
19:00-20:00 Vánoční písně a zvyky (uvádí Hanka Shánělová)
20:00-22.00 Karel Gott a Helena Vondráčková
Záznam letošního vánočního koncertu těchto českých, letos velmi úspěšných hvězd.

První svátek vánoční, středa 25. 12.
Velehrad 02
Slavnostní koncert na oslavu příchodu Cyrila a Metoděje, na kterém vystoupili například Marie Rottrová, Pavel Žalman Lohonka, skupina Kryštof, Schola Gregoriana Pragenis Davida Ebena, Jiří Pavlica s Hradišťanem a další.

Druhý svátek vánoční, čtvrtek 26. 12.
Rok 5 po Superstar
Úspěšný koncert z pražské T-mobile arény, kde s písničkami z legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar vystoupili jeho hlavní protagonisté Bára Basiková, Dan Bárta, Kamil Střihavka, Bohouš Josef i další hosté.

Pátek 27.12.
Donovan
Záznam vystoupení britské folkové legendy na letošním Festivalu Slunce ve Strážnici.

Sobota 28. 12.
Hvězdy muzikálů pro Kapku naděje
Koncert ze Státní opery Praha, vystoupili na něm protagonisté muzikálů Monte Cristo, Popelka, Johanka z Arku, Kleopatra, Hamlet, Dracula, Pomáda a Bídníci. Výtěžek koncertu byl věnován Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Neděle 29. 12.
Vašo Patejdl v Lucerně
Závěrečný koncert letošního podzimního turné slovenského zpěváka. Hosty Vašo Patejdla byli Peter Nagy, Jožo Ráž a Katarina Hasprová.

Pondělí 30. 12.
Královny popu v opeře
Repríza zajímavého koncertu ze Státní opery Praha, ve kterém živě zpívali například Helena Vondráčková, Leona Machálková, Marta Kubišová, Zuzana Norisová, Daniel Hůlka, Jaroslav Svěcený, skupiny Chinaski, Black Milk a řada dalších.

Silvestr 31. 12.
Olympic 40 let
Repríza jedinečného koncertu z T-mobile arény, který byl oslavou kulatého jubilea této naší rockové legendy.

Všechny uvedené koncerty začínají ve vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu ve 20:00 hodin a uvádí je Martin Hrdinka.

autor: psk
Spustit audio