Vaclík ukázal, že v reprezentaci je číslo jedna. V osmifinále bude každý soupeř těžký, tvrdí Nehoda

23. červen 2021

Čeští fotbalisté za sebou mají základní část mistrovství Evropy. V prvním zápase porazili Skotsko 2:0, v druhém remizovali s Chorvatskem a v posledním utkání proti Anglii prohráli 0:1. Do osmifinále tak postoupili se čtyřmi body ze třetího místa tabulky skupiny D. „Byl jsem nadšený z prvního zápasu se Skoty. I když to nebylo moc fotbalové, tak se vyrovnali jejich tvrdé hře. Viděl jsem na týmu, že drží spolu,“ popisuje bývalý fotbalista Michal Nehoda.

V zápase s Chorvaty Češi po gólu Patrika Schicka z penalty vedli. Po přestávce ale vicemistři světa z roku 2018 díky gólu Perišiće vyrovnali. „V první půli hráli dobře, druhý poločas už tak zajímavý nebyl. Byl to ale důležitý bod a v úterním zápase proti Anglii se o moc nehrálo,“ komentuje Nehoda v talkshow Na place s Ladislavem Hamplem.

Česká reprezentace na Euru 2020

Čeští reprezentanti tak po zápase s Anglií už jen čekají na výsledky dalších zápasů, aby zjistili, s kým se utkají v prvním zápase vyřazovací části. „Vypadá to, že narazíme na Holandsko. Je to padesát na padesát. Když tým pošlape, tak je ve fotbale všechno možné. Mají výborné hráče a bude to složitý soupeř.“

Vaclík hledá nové angažmá

Michal Nehoda se po konci profesionální kariéry začal živit jako skaut a hráčský agent. Jeho služby využívají hned tři hráči, kteří nastupují v reprezentačním dresu – Vaclík, Matějů a Sadílek. Českému gólmanovi po sezoně skončila smlouva ve španělské Seville a tak si hledá nové angažmá. 

„V Seville se s ním rozloučili a poděkovali mu. Trochu ho to mrzelo, ale takový je fotbalový život,“ říká Michal Nehoda. „Nějaké kontakty s týmy tam jsou, ale zatím je to všehochuť. Jsou tam zajímavá jména, ale konkrétní být nemůžu.“

Má český fotbal mladé talenty? Na kolik do nominace na mistrovství Evropy promlouvali agenti jednotlivých hráčů? A za jakých okolností se uskutečnil přestup Pavla Nedvěda z Lazia do Juventusu? Poslechněte si celý rozhovor Ladislava Hampla s Michalem Nehodou.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Ladislav Hampl , vla

Související