V Česku chybí 5000 řezníků. „Máme málo učňů, problém bude i v budoucnu,“ varuje Jan Katina
15. leden 2020
Jíme stále více masa. Průměrný Čech předloni snědl víc než 43 kg vepřového, skoro 30 kg drůbežího a 9 kg hovězího. Řezníků ale ubývá. Jan Katina, ředitel Českého svazu zpracovatelů masa, tvrdí, že za to může i malá atraktivita oboru jako takového. Poslechněte si celý rozhovor.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.