V anketě o nejoblíbenější hlášku Divadla Járy Cimrmana hlasovalo už 16 667 lidí. Jaká je ta vaše?

11. září 2016

Společný projekt Divadla Járy Cimrmana a Radiožurnálu při příležitosti půlstoletí od příchodu Járy Cimrmana na rozhlasové vlny slaví první významný milník. Za necelý týden od spuštění dosáhla anketa o nejoblíbenější hlášku více než 50 000 hlasů.

Pod pečlivým dohledem členů souboru jsme vybrali 50 hlášek ze 17 her, nejoblíbenější z nich mají v tuto chvíli již několik tisíc hlasů. Anketu podpořily svými vzkazy i známé osobnosti jako kajakář Josef Dostál, herec Vojta Kotek, Dana Morávková, Josef Dvořák nebo třeba krasobruslař Tomáš Verner.

Cimrman 50000

Proč právě Český rozhlas?


Notář mi vyprávěl, že dědeček byl vyhlášený samotář, lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl, ale odjakživa toužil stát se hostinským. Nejdřív si zařídil hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi.HOSPODA NA MÝTINCE

Kořeny Divadla Járy Cimrmana je nutno hledat ještě dál v minulosti, než je premiéra první hry Akt. Jméno geniálního všeuměla zaznělo poprvé v nealkoholické vinárně U pavouka. To býval v šedesátých letech populární rozhlasový pořad proslulý mystifikací. Jára Cimrman v něm byl zprvu naivní sochař – samouk, občanským povoláním řidič parního válce.

Oslavy půlstoletí s Cimrmanem nejsou jen webové stránky Českého rozhlasu. Čeká vás velkolepé zahájení jubilejní 50. sezony Divadla Járy Cimrmana v Tanvaldu s představením Cimrman v říši hudby nebo třeba autogramiáda vzpomínkové knihy „Půlstoletí s Cimrmanem“.

autor: jaw
Spustit audio