Soutěž: Za 3 správné odpovědi vstupenky na Jatka78 v Praze

9. leden 2020

Pokud dnes 9. 1. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás sadu cen souvisejících s kulturou.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte dneska sadu, řekneme, „kulturních“ cen. Máme pro Vás zejména dárkový poukaz na 2 vstupenky na představení dle libosti a Vašeho výběru v legendárním prostoru Jatka 78 v Praze. Poukaz budete moci uplatnit na všechna představení v letošním roce. 

K poukazu Vám ještě přidáme sadu knížek, mezi kterými bude třeba novinka, světový bestseller „Poslední léto“ od Judith Kinghorn, což je ohromující a nesmírně poutavý příběh lásky v časech války (odehrává se v roce 1914).

Mezi knihami bude třeba i titul „A zalévej kytky“ s podtitulem „příběh uprchlíka“. Jejím autorem je česko-americký architekt Jiří Boudník, který v knize mapuje svou vlastní cestu do emigrace, kterou jako sedmnáctiletý absolvoval dobrodružnou a tehdy asi jedinou možnou cestou - útěkem ze státem povolené dovolené v Jugoslávii.

Pouze s matkou a mladší sestrou opustil ze dne na den všechny kamarády, příbuzné a vydal se na cestu do neznáma, bez možnosti návratu. Jiří Boudník je mimo jiné také pamětník a přímý účastník pádu WTC v New Yorku 11. září 2001; napsal o tom knihu „Věže, příběh 11. září“, byl na toto téma i několikrát hostem našeho vysílání.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, dostanete tentokrát cenu hodící se k začátku letošního roku, která Vám umožní jít do něj vyloženě s úsměvem.

Máme pro Vás totiž dárkový balíček, pěknou dárkovou taštičku plnou bylinné ústní kosmetiky od společnosti HERBADENT, která je partnerem sbírky Světluška našeho Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Pošleme Vám takový „kompletní balíček pro zdravá ústa“, který obsahuje bylinné zubní pasty, ústní vodu, bylinný gel a roztok na dásně.

Nadační fond ČRo organizuje každoročně nejen sbírkové dny, ale i Koncert pro Světlušku nebo Noční běhy pro Světlušku, které se už teď chystají na letošní jaro.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio