Soutěž: Za 3 správné odpovědi ceny, které vás rozhýbou

13. duben 2020

Pokud dnes 13. 4. odpovíte správně na všechny 3 otázky moderátora, máme pro vás opět zajímavé ceny. Tentokrát půjde o sport.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, máme pro Vás cenu sportovní, tentokrát atletickou - sadu dárků od Českého atletického svazu. Bude mezi nimi třeba tričko Nike, ale i sportovní balíček pro rodinu k projektu „Pohybová gramotnost“ (v němž je sportovní mini batůžek, láhev, různé tréninkové pomůcky, tréninkový deník a další dárky).

Čtěte také

Tuhle cenu připravil Český atletický svaz ke svému projektu „Pohybová gramotnost“, který Vám může pomoci, pokud jste v současné době zůstali doma s dětmi a potřebujete najít společnou pohybovou aktivitu nebo vám chybí pohyb a tréninky. Český atletický svaz připravil společně s kvalifikovanými trenéry a atlety sérii videí, rad a tipů, podle kterých si můžete sami či společně s dětmi zasportovat v domácím prostředí – najdete je na oficiální facebookové stránce České atletiky i na jejím webu. A kromě projektu Pohybová gramotnost připravil atletický svaz i rubriku „Hýbeme se s atlety“, která se zaměřuje na skupinu fanoušků a sportovců, kteří si rádi zacvičí v domácím prostředí s našimi předními atlety.

Součástí Vaší ceny bude také roční předplatné časopisu „Běhej.com“, který přináší inspiraci a motivaci do běhání. Najdete v něm třeba tréninkové plány a rady, zajímavé rozhovory s inspirativními lidmi, testy produktů a také motivační články na podporu pravidelného běhání a mnoho dalšího. Budete si moci vybrat, zda předplatné chcete elektronické nebo tištěný časopis.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, zašleme Vám tentokrát sadu CD, sadu audioknih, které „bojují“ o titul „Audiokniha roku“. Nejvíce nominací má letos dobrodružný fantasy příběh „Tobiáš Lolness“ od francouzského autora Timothée de Fombelle, který patří mezi současná nejúspěšnější díla pro děti.

Tobiáš Lolness

O první místo se ve svých kategoriích utkají, mimo jiné, např. také Dědina, Moje matka Marlene Dietrichová, Stín, Nový návrat malého prince, Obchod na korze, Klub divných dětí, Prašina nebo třeba Žebrácká opera a další. Mezi interprety bojují např. Vladislav Beneš, Jan Vlasák, Daniel Bambas nebo Igor Orozovič;  mezi ženami se o titul „Nejlepší interpretka“ ucházejí Jitka Ježková, Barbora Hrzánová, Hana Maciuchová nebo Helena Dvořáková.

Klub divných dětí

Zvláštní cenu Asociace vydavatelů audioknih za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova letos získá herec Jiří Dvořák.

Zájem o audioknihy měl i v roce 2019 stoupající tendenci, do letošního ročníku přihlásilo 19 vydavatelů celkem 112 titulů. O vítězích rozhoduje odborná porota, ale kromě toho probíhá, stejně jako v minulých letech, hlasování veřejnosti. Hlasování o „Cenu posluchačů“ končí 15. 4., do kdy můžete na webu audiokniharoku.cz o svou oblíbenou audioknihu hlasovat.  Výsledky budou vyhlášeny 23. dubna.

Za pouze jednu správnou odpoveď cena útěchy

Pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou. Pošleme vám cenu útěchy jako dárek přímo od Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio