Slavomír Lener, trenér naší hokejové reprezentace

15. květen 2003
O kom se mluví

Od mikrofonu přeje dobrý poslech Jan Pokorný. Hostem pořadu O kom se mluví je trenér naší hokejové reprezentace Slavomír Lener. Dobrý den. Trenér Slavomír Lener. Když jdete teď po šampionátu třeba ulicemi hlavního města, zastavují vás lidé a kladou vám ty nejnepravděpodobnější otázky?

Host (Slavomír Lener): Moc nechodím pěšky. A teďko, když jsem šel, tak jsem běžel, protože jsem nevěděl, kde mám zaparkovat. Ale samozřejmě, že potkávám spoustu lidí a naštěstí musím říct, že jsou velice pozitivní. Chci říct naštěstí, protože přece jenom se to trošku lépe, lépe snáší a vopravdu to bolí, to co jsme si prožili. Ty poslední dva zápasy, tak to hrozně bolí. A já beru kritiku fanoušků, beru to, že jsou nešťastný, že chtěj medaili. To se prostě jinak nedá. Fanoušek je na to zvyklí a chce to a já to pro ně akceptuji, ale...

Moderátor (Jan Pokorný): Víte jak je to v České republice, co člověk to znalec hokeje.

Host (Slavomír Lener): To trenér a tak to má být a to je správně.

Moderátor (Jan Pokorný): Tak když vám tenhleten, co člověk to trenér řekne, vy jste tam vzal moc mladých kluků. Co mu na to odpovíte?

Host (Slavomír Lener): Vzal jsem tam hodně mladých kluků, poněvadž jsem byl přesvědčenej, že ty kluci začnou tahat. Začnou tahat za správný konec a že začnou se drát na místo těch zkušenějších, když to řeknu slušně. A že pomaličku začnou přebírat žezlo. A někde se začít musí. A je pravda, že možná jsme vzali moc mladých hráčů. Na druhou stranu byli jsme v situaci, kdy jsme zase moc na výběr neměli.

Moderátor (Jan Pokorný): Ono dvacet omluvenek nebo kolik jste jich dostal, to je v normě a nebo, nebo je to fakt hodně?

Host (Slavomír Lener): To je vysoce nad normu...

Moderátor (Jan Pokorný): Čím, čím si to vysvětlujete? Jsou to všechno objektivní důvody?

Host (Slavomír Lener): No, většinou objektivní důvody. A ono to je trochu jako lavina jo. Já si myslim, že naše extraliga, že byla tak vyčerpávající, že byla vlastně, byla to soutěž, která trvala dokonce vůbec nejdéle ze všech evropských soutěží. A tam se vlastně rodila ta omluvenková lavina, tam se rodila únava těch hráčů. A potom když se vám omluví třeba klíčový hráč, jako je Josef Beránek, omluví se vám třeba brankař Eda Turek, který měl velice nešťastnou sezónu v NHL. Omluví se nakonec i třeba Jaromír Jágr, který měl taky nešťastnou sezónu. A to jsou všechno takové ikony, které vlastně mají potom ten negativní vliv na to, že se snáze omluví další hráči.

Moderátor (Jan Pokorný): Oni si řeknou, nejede Jágr, tak nejedem taky.

Host (Slavomír Lener): Možná, že to bude trochu ...

Moderátor (Jan Pokorný):Pak další výtka, kterou může mít ten, co Čech to hokejový trenér, že tam bylo moc Slávistů, přestože sám říkáte, že...

Host (Slavomír Lener): To jsem slyšel celou sezónu a slyšel jsem to i vod Ládi Růžičky. Ten měl

Moderátor (Jan Pokorný): On sám říkal, že jich tam je moc?

Host (Slavomír Lener): Sám říkal, je tady moc kluků vod nás. Ale spíš to bral jako z toho, že já nebudu mít s čím trénovat. Vlastně na celé té eurohockeytúře jsem využíval nejvíce hráčů Slávie, poněvadž mně se nejvíc líbil jejich projev. A vůbec to není, já nejsem vůbec Slávista, takže v tom to vůbec není. A spíš Láďa mě v tom zrazoval a Láďa spíš říkal, neber už tolik hráčů. Ale prostě nakonec se ukázalo, že tohle to byli kluci, kteří nakonec vyhráli ligu, byli na tom kondičně nejlépe. A byli taky to hráči, kteří nejvíc odvedli v Euro Hockey Tour a byli nejvíce, nejlépe zdravotně v pořádku. Já bych rád vzal třeba kluky z Pardubic, ale bohužel Michal Sýkora ten měl stoprocentní nominaci vlastně jistou, byl zraněn. Stejně tak Mikiska, zranil se nám v posledním zápase v Petrohradě proti Rusku. To byl další stoprocentní hráč. Petr Sýkora, který velice vážně bojoval o nominaci, se taky omluvil těsně před Petrohradem, před tím posledním přípravným zápasem, kvůli zrnění. Takže to nebylo jednoduché.

Moderátor (Jan Pokorný): Tak pak byli ve hře třeba ještě další zkušení hráči, třeba brankář Bříza nebo Ujčík s Moravcem mistři světa?

Host (Slavomír Lener): Přesně tak. S Petrem Břízou jsem hovořil do poslední chvíle. Petr měl trochu nešťastný, hodně nešťastný závěr sezóny a otřes mozku. Pro mě bylo veliké varování nejít do risku a vzít hráče s otřesem mozku, natož brankaře, pro mě je vlastně nepřekonatelná bariéra. Já mám zkušenosti z NHL a tyhle ty, tahle ta zranění se léčí minimálně šest týdnů. A Petr chtěl naskočit vlastně za tři dny, takže to bylo celkem pro mě jednoznačná záležitost. Dalšího hráče...

Moderátor (Jan Pokorný): Ujčík, Moravec...

Host (Slavomír Lener): Ujčík, Moravec. David Moravec hrál na Euro Hockey Tour a neměl, neměl tu výkonnost podle mě, kterou, kterou měl v minulé sezóně. Stejně tak Ujčík, ten měl velice vážné zranění. V prvních, na prvních dvou akcích se nám vlastně na Euro Hockey Tour neomluvil a vlastně jsme neměli šanci ho prověřit. A, a byla to veliká neznámá sahat prostě do něho a vzít ho na mistrovství světa vlastně úplně bez jakéhokoli testu.

Moderátor (Jan Pokorný): Kdo sledoval mistrovství světa ve Finsku ať už v televizi nebo u nás v přímých reportážích Radiožurnálu, tak si nemohl nevšimnout, že jste často měnil složení jednotlivých formací. To byl záměr a nebo jste pořád něco hledal?

Host (Slavomír Lener): No, byl to záměr. Je to trochu způsob koučinku a já si myslím, že nejsem sám v současné době, kdy se k tomudle tomu, kdy se k tomu sahá. Ať už to dělají Pardubice, ať to dělá Slávie jenom na našem poli, ale ať se to dělá i na mezinárodním poli. Samozřejmě pokud máte jasně sehrané dvojice nebo trojice, tak je to jednoduché dávat je stále pospolu. Ale jestliže se vám sejde deset hráčů až na letišti, tak tam je to trochu hledání to je pravda, hledání nějaké stabilizace. Ale hlavně pro mě je to oživení sestavy. A samozřejmě až do toho zápasu s Ruskem, kdy to všechno šlo, tak to fungovalo parádně. A tam nikomu nevadilo někomu z fanoušků, ani odborníkům nevadilo, že měníme sestavu a že to oživujem neustále. Samozřejmě když prohrajete, tak potom se to obrátí proti vám. Ale to je všechno tak. Kdybychom neměnili sestavu... Vím, že minulý trenér vyčítal to, že hráli neustále jedna, dvě, tři, čtyři, že se sestava neměnila. Že se měl někdo změnit k Jágrovi. A když se nevyhraje, tak to prostě je špatný.

Moderátor (Jan Pokorný): Po prohrané bitvě je každý generál. V našem vysílání je hostem reprezentační trenér Slavomír Lener. Nemůžeme se nevyhnout tématu Radek Duda. Jak se vyvíjel váš vztah k tomuto kontroverznímu hráči během mistrovství světa?

Host (Slavomír Lener): Tak ten náš vztah se vyvíjel už během, už se vyvíjí hodně dlouho. Já jsem ho trénoval jako juniora, takže ho znám a vím, na koho jsem sázel. A byl jsem jedním z jeho ochránců prostě, když měl problémy během sezóny. A nepřál bych vám ty e-maily, které jsem dostal od fanoušků, že vlastně jsem na tom všem, že jsem mnohem horší než ten Radek, když ho vlastně kryju. Takže já jsem se snažil opravdu do poslední chvíle ho podržet. A samozřejmě mistrovství světa je něco jiného, než, než, než je extraligová soutěž. A jestliže trochu vykolejíte v extralize, máte další zápas. Těch zápasů je dvaapadesát plus play off. Play off se hraje na sedm vítězných zápasů, ale na sedm zápasů, na čtyři vítězné. A mistrovství světa se bohužel hraje to play off jenom na jeden jediný zápas. A pro mě to byl obrovský risk ho nasadit na další zápas vlastně po dvou prohřešcích, které prostě nás trochu zbrzdily. Neříkám, že, že nám prohrály sérii, ale hodně to ovlivnilo to, co jsme si domluvili, to co prostě bylo řečeno, že se to nestane.

Moderátor (Jan Pokorný): Věděl jste si s ním rady? Teď s odstupem s chladnou hlavou a nebo je to i na tak zkušeného kouče...

Host (Slavomír Lener): Ne bez problémů. Já jako já ho prostě pořád, je to velice důležitý hráč pro mužstvo. Je to hráč, pokud zůstane v Evropě, dostane znovu šanci. Znovu bude mít šanci tak, jako jí měl během celé sezóny. A je to hráč, který je nepostradatelný pro mužstvo.

Moderátor (Jan Pokorný): Přiznal svojí chybu?

Host (Slavomír Lener): Tak přiznal to, přiznal to, že ví o co se jedná. Ale že samozřejmě, on to nemá jednoduché. Tam samozřejmě ty hráči o něm to vědí a rozhodčí to vědí a lehce ho provokují. A udržet se není tak jednoduché, jako třeba u jiného hráče. Ale nedá se nic dělat. Von v tý pozici je, do tý pozice se dostal a s tím se musí srovnat.

Moderátor (Jan Pokorný): Jaké je tam potom rozdělení rolí v těchhle řekněme citlivých případech, kapitán mužstva a hlavní kouč?

Host (Slavomír Lener): Myslíte ve vztahu k Radkovi Dudovi třeba?

Moderátor (Jan Pokorný): K Radkovi Dudovi.

Host (Slavomír Lener): Vždycky to funguje tak a to funguje dobře, jestliže to funguje zevnitř z kabiny. A my jako trenéři většinou nejdeme, když končí třetina, nejdeme hned do kabiny. A tam je právě pět sedum minut na to, aby si to hráči vyřikali mezi s sebou. Kde kapitán má velice silné, silné slovo a, a Robert Rajchl ten to hodně umí. Tak tam tyhle ty věci si určitě vyřikaj mezi sebou. A pak je prosto pro mě, kdy přijdu do kabiny zhruba osm minut před začátkem další třetiny a tam je prostor pro to, tyhle ty věci zkorigovat. No a samozřejmě další prostor je, je po zápase, kdy máme pohovory s hráči, pohovory s dvojicemi, s trojicemi, s kapitánem. Takže tam samozřejmě se tyhle ty věci dále, dále řeší.

Moderátor (Jan Pokorný): Četl jsem, že na konci šampionátu měli trenéři schůzku s těmi nejzkušenějšími hráči. Je to tak?

Host (Slavomír Lener): Přesně tak. Ty schůzky to nebyla žádná novinka, schůzky se dělají pořád...

Moderátor (Jan Pokorný): Nebylo to nic mimořádného? Nebyla to reakce na prohrané zápasy?

Host (Slavomír Lener): Ne, ne, ne. To bylo i když se vyhrálo, tak jsme se právě snažili udržet tu bojovou náladu a dobrou náladu. A vlastně takovou tu soustředěnost na výkon a, takže to nebylo žádné novum.

Moderátor (Jan Pokorný): Váš asistent Vladimír Růžička říká v rozhovoru pro deník Sport cituji, že by měl příští rok dostat na šampionátu trochu větší prostor. Jako váš asistent. Mluvili jste o tom spolu?

Host (Slavomír Lener): Tak my jsme, my jsme spolu hovořili průběžně vo věcech koučinku, měli jsme vo tom vedení tréninku o všem. Samozřejmě tohle to jsou věci, který se zase, dál si sedneme, co kdo bude mít na zodpovědnost. A určitě Láďa dostane větší prostor než, než měl tentokrát.

Moderátor (Jan Pokorný): Co to znamená větší prostor konkrétně?

Host (Slavomír Lener): No, bude se možná, bude se víc určitě zapojovat do, do tréninku, do vedení tréninku. A určitě jsou věci, který eště si musíme spolu pro, prodiskutovat. Ale, ale určitě Láďa je velice kvalitní trenér a je potřeba ho využít na maximum.

Moderátor (Jan Pokorný): Hádali jste se hodně?

Host (Slavomír Lener): My jsme se hádali já bych řekl, tak velice konstruktivně jo, jestli to řeknu slušně. My spolu hodně, my jsme hodně hlasitý, když si předáváme nebo si říkáme svoje názory. A Tonda Stavjaňa je spíš takovej, kterej nás jako uklidňuje, kterej spíš jako je takovej ten mediátor. Ale, ale je to, je to hodně dobře, je to, je to moc dobře, že ty věci si nedržíme pod pokličkou, ale že to všechno vyventilujeme. A já jsem byl stoprocentně spokojenej s tímhle tím přístupem.

Moderátor (Jan Pokorný): Někteří renomovaní trenéři vám třeba vyčítají to, že jste řekl, že vlastně jedete do Finska s mužstvem, které už má své dobré jádro, jasné jádro. To jste se tenkrát unáhlil nebo jste tomu fakt věřil?

Host (Slavomír Lener): NO já jsem tomu věřil. Já jsem tomu věřil, byl jsem o tom přesvědčenej. A věřil jsem, že to jádro je nějakých dvanáct patnáct hráčů. A samozřejmě z dnešního pohledu po neúspěchu nebo po tom, kdy jsme nedosáhli na medaili, to je potřeba přehodnotit. Ale, ale to, řekl bych to nejpevnější jádro, pokud ty hráči budou k dispozici, tady je. A určitě vím, o které hráče, pokud budou k dispozici příští rok, o které se mohu opřít stoprocentně a to je strašně důležité. Ale na tomhle místě bych chtěl říct, že samozřejmě objevily se v tisku spekulace o tom, že jsem prohlásil, že toto byla příprava na mistrovství světa v Praze, to v žádném případě. Špatně je to, to tak nebylo. Nikdy bych to neřekl a nikdy bych si to nedovolil, poněvadž každý mistrovství světa je potřeba hrát naplno a udělat co nejlepší úspěch. Ale de facto je to jakási příprava, poněvadž si otipujete vlastně během toho hráče a víte, s kým můžete do toho, do boje jít příští rok jo. Ale, ale samozřejmě každý mistrovství světa, hraje se to každý rok, takže každý rok se musí udělat úspěch a udělat všechno proto, aby ten daný rok ten úspěch byl.

Moderátor (Jan Pokorný): Ona je to složitá situace, když reprezentační trenér se chystá na šampionát, který bude v Praze v České republice a nejenom v Praze a přitom nemá jistotu, že bude moci mít ty hráče, které si třeba teď už vytipoval, kteří by se mu hodili do týmu, kteří by způsobili tu správnou chemii. Co je ve vašich silách, pane Lenere, za ten rok udělat, za ten rok co zbývá do pražského šampionátu, abyste mohl vést tým podle svých představ?

Host (Slavomír Lener): Tak, co jsem udělal v loňské sezóně, že jsem vlastně objel všech dá se říct sedmdesát osmdesát hráčů, kteří jsou v NHL, jak v létě tady, tak jsem za nimi byl v Americe. A vlastně jsem objížděl všechny, všechno možné teoreticky možné adepty. Teď se budu chtít soustředit opravdu více na hráče, kteří si myslím, že by mohli být pravděpodobně k dispozici na mistrovství světa, kteří by mohli být oporami. Na ty se soustředím víc, aby prostě, aby, aby stoprocentně ty hráči přijeli, pokud budou k dispozici, pokud budou zdraví. Takže teď to trochu bylo mohu říct tak nějako rozmělněné, že jsem každého hráče viděl jednou dvakrát, ale chtěl bych to trochu zintenzívnit, ale na menší okruh hráčů.

Moderátor (Jan Pokorný): Ale třeba s tím problémem, jako jsou závěrečné zápasy Play off hokejové extraligy, asi moc nehnete?

Host (Slavomír Lener): Určitě s tím se budu snažit bojovat, jak budu jenom moc. Protože jsem viděl poslední rozpis a je to ještě horší vlastně než, než v loňské sezóně. Takže budu bojovat, abychom dostali více prostoru, abychom nebyli jako domácí, domácí země nejvíce znejvýhodněni tím, že nebudeme mít mužstvo pohromadě.

Moderátor (Jan Pokorný): Už jste jednal s vedením Hokejového svazu na tohle téma?

Host (Slavomír Lener): Předjednával jsem to. Dostal jsem rozpis soutěže, dostal jsem ho k připomínkám, připomínky jsem předložil. Příští týden by mělo být jednání.

Moderátor (Jan Pokorný): Váš předchůdce Josef Augusta jezdíval po šampionátu k moři se svými bývalými spoluhráči. Kam pojedete vy?

Host (Slavomír Lener): Tak já zatím relaxuju doma, ale rodině jsem slíbil, že bychom mohli na týden vyrazit k moři někdy v červnu. Takže možná, že to vyjde, ale vůbec to neslibuju přes, přes rozhlas.

Moderátor (Jan Pokorný): Hostem dnešního pořadu O kom se mluví byl trenér naší hokejové reprezentace Slavomír Lener. Děkuju za váš čas. Na shledanou.

Host (Slavomír Lener): Mějte se hezky. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Tak a je tu druhá část pořadu O kom se mluví. Hostem byl reprezentační trenér Slavomír Lener. 221 552 155 a 221 552 255 to jsou telefonní čísla. Volejte a už voláte vaše názory. Dobrý den.

Telefonický názor: Dobrý den. Svoboda, jižní Morava.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, pane Svobodo. Telefonický názor: Chtěl bych říci, že my jako hokejoví fandové neneseme to čtvrté místo nějak těžce. Bereme všechny okolnosti, držíme palce a těšíme se, že v příštím roce naši hokejisté medaili vybo, vybojují. Není to jednoduché. Takže i trenérovi i hokejistům držíme palce a hodně zdaru v příštím roce. Ale vám, pane Pokorný, bych chtěl říct, že úplně nejaktuálnějšího hosta byste měl v bývalém generálním řediteli Novy panu Železném. Škoda, že se vám to nepodařilo.

Moderátor (Jan Pokorný): Snažil jsem se věru včera v podvečer, lež nepodařilo se.

Telefonický názor: Nešlo to. Tak díky za ty pořady. Držíme palce. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na slyšenou. Dobrý den.

Telefonický názor: Halo? Voláková.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den,paní Voláková.

Telefonický názor: Prosim vás já jsem jenom chtěla panu Lenerovi říct. Nevím, jestli to vadilo jenom nám, naší rodině, ale nás strašně rozčilovala ta jeho žvejkačka a že jí pořád si s ní pohrával. Manžel dokonce viděl bublinu a tak. No to u jiných vůbec u jiných trenérů nevidíme. To by jaksi měl se trošku ovládat. Teda to je náš názor.

Moderátor (Jan Pokorný): Děkujeme za něj. Jestli jste se ale včera dívali na fotbal, tak jsou i trenéři, kteří nežvýkají na střídačce, ale zapálí si viržínko také. Dobře. Pojďme k dalšímu telefonátu. Na slyšenou. Dobrý den.

Telefonický názor: Dobrý den. Moje jméno je Milan Šoustek.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den.

Telefonický názor: Chtěl bych popřát panu Lenert, Lenerovi i celýmu mužstvu, aby nadále to vydrželo tak dobrý, jak to bylo letos. Aby se to lepšilo a jsem strašně rád, že pan Lener řekl, že Radek Duda má další možnost a že je to dobrej hráč. Já osobně si myslím, že každý mužstvo potřebuje takovýdleho Dudu. A v okamžiku, kdy byl umírněnej, to znamená s Kanaďanama a kdy prakticky se Slovenskem nehrál, tak strašně chyběl. Myslím si já.

Moderátor (Jan Pokorný): Děkujeme za názor. Halo? Dobrý den. Jste ve vysílání.

Telefonický názor: Dobrý den. Rott, Plzeň.

Moderátor (Jan Pokorný): Vítejte, pane Rotte.

Telefonický názor: Já bych chtěl poděkovat panu Lenerovi a celej českej reprezentaci za reprezentaci na mistrovství světa. Ono totiž Češi se moc namlsali a v podstatě, pokud se nepřiveze žádná placka, tak polovina Čechů je zklamaná. Ale ta špička je dneska tak vyrovnaná, že ta reprezentace, kterou předvedla Česká republika, byla vynikající. Takže ještě jednou moc děkuju.

Moderátor (Jan Pokorný): Hezký den. Další prosím.

Telefonický názor: Dobrý den. Tady Šmudermajer ze Znojma.

Moderátor (Jan Pokorný): Vítejte.

Telefonický názor: Já bych se chtěl zeptat, když to bylo za stavu v tý Kanadě tři-tři, jestli by s tím náhodou nešlo něco udělat?

Moderátor (Jan Pokorný): V tomhle pořadu už se na otázky neodpovídá. Děkujeme za to, že jste zavolal.

Telefonický názor: Nashledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Mějte se hezky. Dobrý den.

Telefonický názor: Dobrý den. Tady je Šron, Zbraslav u Brna. Já bych se připojil taky k těm, kteří vidí to vystoupení našeho týmu pozitivně. Skutečně je velmi těžké získat na mistrovství světa medaili. A k Radkovi Dudovi bych chtěl snad připomenout, pardon, ještě jednu věc. Viděli jsem včera Pavla Nedvěda, jak dohrává svůj souboj a co ho to potom stálo a jak toho litoval. Takže...

Moderátor (Jan Pokorný): Když dostal žlutou kartu v tom okamžiku?

Telefonický názor: Přesně tak. Či-li...

Moderátor (Jan Pokorný): Děkujeme.

Telefonický názor: No toť vše. Děkuju vám. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na shledanou. Halo? Vítejte.

Telefonický názor: Dobrý den. Tady je Michal Zlín.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den.

Telefonický názor: Zdravím vás. V každém případě musím poděkovat panu Lenerovi a české reprezentaci za úspěch, co předvedli. A to je v podstatě všechno. A jenom doplním, vemte si Finy prohráli se Švédama a vyhrávali mám pocit pět jedna a prohráli šest pět. Takže...

Moderátor (Jan Pokorný): Na slyšenou. Dobrý den tady je Radiožurnál, pořad O kom se mluví.

Telefonický názor: Dobrý den. Polanka, Praha.

Moderátor (Jan Pokorný): Vítejte.

Telefonický názor: Já jsem přijel z Helsinek, byl jsem tam fandit. A docela to bylo všechno náročný, nadávali jsme, jak tam byly lístky drahý za sedmdesát euro. A pak nám tady řeknou, že na příští rok budou stát čtyři až šest tisíc, to se na ně vyserem. Nashledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Takovéhle názory, respektive takováhle slova, kterým jsem byl opravdu zaskočen, do našeho vysílání nepatří. A všem dalším slušným posluchačům, kteří jsou v tuto chvíli u rádia se omlouváme za to, že máme i takovéhle posluchače. Další telefonát. Dobrý den.

Telefonický názor: Dobrý den. Petřáš.

Moderátor (Jan Pokorný): Vítejte, pane Petráši.

Telefonický názor: Já bych chtěl k tomu Dudovi jako. Hodně názorů se tady o tom mluví. Posluchač, který se koukal na zápas, tak viděl, že to byl obyčejný faul ze hry jo. A podle mého názoru ho rozhodčí vůbec neviděl a prostě viděl ležet milionářskýho hráče na zemi, teda na ledě a odpískal faul. Něco podobnýho udělal hráč Zedník ze Slovenska vůči nám, v zápase s náma a vůbec neodpískával rozhodčí faul. Tak si myslím, že prostě rozhodčí fakt byli na toho Dudu zaměřený. A myslím si, že, můj názor jako je, že nesnažili se, aby Češi hráli o titul. To je můj názor.

Moderátor (Jan Pokorný): Mějte se hezky. Předposlední telefonický ohlas na to, co bylo v první části pořadu O kom se mluví Slavomírem Lenerem řečeno. Vítejte.

Telefonický názor: Dobrý den. Tady Vacek, Praha.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den.

Telefonický názor: Já bych chtěl jenom říct k tomu v podstatě tak, jak říkali už někteří přede mnou, ta špička je hodně vyrovnaná. Myslím si, že, že jsme uhráli vlastně dobrej výsledek a zaplať pán bůh, že jsou pryč časy, kdy někdo byl patnáctkrát za sebou v hokeji mistrem světa a třikrát olympijskej vítěz. A myslím si, že zase brzo nějakou medaili získáme. Děkuju a nashledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na shledanou. A závěrečný telefonát.

Telefonický názor: Hula. Dobrý den.

Moderátor (Jan Pokorný):Dobrý den.

Telefonický názor: Myslim si, že výsledek není tak špatnej a že to muselo přijít nějakej ten pokles. Ale já se skutečně ptám, jestli hráč, kterej lže, má co dělat na mistrovství světa? Děkuji. Nashledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): A tím končí další vydání pořadu O kom se mluví. Na naší internetové stránce hlasujete, jestli by Slavomír Lener dál měl vést hokejovou reprezentaci. Sedmdesát sedm procent vás soudí, že ano, pouze čtyřicet, že ne. Jan Pokorný přeje dobrý poslech u dalších programů Radiožurnálu.

Autorizovaným pořizovatelem elektronického přepisu pořadů Českého rozhlasu je ANOPRESS IT, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

autor: jap
Spustit audio

Více z pořadu