„Servírku z Mostu“ inspirovala bílá šalvěj. Dominika Býmová navrhuje vlastní ekologické oblečení

19. červenec 2019

Pravděpodobně ji znáte ze seriálu Most!, kde si zahrála servírku Romanu. Dominika Býmová ale není jen herečka, ale i módní návrhářka. „Příroda je mi velmi blízká, a tak přišel nápad vytvořit módní značku jen z přírodních materiálů,“ vysvětluje v rozhovoru s Vladimírem Krocem, jak se zrodila její módní značka White Sage, inspirovaná „bílou šalvějí“. 

Pro své oblečení používá ryze přírodní materiály, například bavlnu nebo konopí. Striktně se přitom drží principu GOTS – což ve zkratce znamená, že je její oblečení nejen ekologické, ale i fair trade a vyráběné v souladu s principy svobody a bezpečnosti. „Momentálně připravuju podzimní kolekci, v plánu mám i pánskou nebo dětskou kolekci,“ odkrývá své plány.

Oblečení z dílny Dominiky Býmové poznáte na první pohled. Nejenže je vyrobené z přírodních materiálů, většinou ale je i čistě bílé. „Čím barevnější věci jsou, tím víc musí být chemicky upravené,“ vysvětluje. 

Místo Dáši přišla Romana

Herectví i navrhování módy toho podle ní mají mnoho společného. „Je to umělecká, kreativní práce. Základ je stejný. S módní značkou jsem ale sama za sebe,“ upozorňuje Dominika Býmová. 

Jednou z jejích nejznámějších rolí je postava servírky Romany v seriálu Most! Původně si ji přitom Česká televize pozvala na kamerové zkoušky na roli Dáši. „Pak jsme se domluvili, že role Dáši není konstitučně pro mě. A nabídli mi roli Romany,“ vzpomíná.

Už před Mostem jsem pracovala se stejnou vášní. Teď je to ale víc vidět.
Dominika Býmová

Při hraní téhle postavy musela zvládnout i explicitní sexuální scény. „Měla jsem vítr z rodičů. Jsou z menšího města, bála jsem se, co na to řekne okolí. Nechtěla jsem, aby se rodiče cítili nekomfortně. Ale reakce byla skvělá.“

autoři: Vladimír Kroc , als
Spustit audio

Související