Seriály k Summitu NATO v Praze

7. listopad 2002
on-line materiál

Český rozhlas 1 - Radiožurnál bude v nadcházejících dnech vysílat více informací týkajících se Summitu NATO v Praze. Kromě zpravodajství a aktuální publicistiky pro vás máme připravené seriály o Severoatlantické alianci, její historii, současnosti i představitelích.

Od pondělí 11. listopadu budeme vysílat desetidílný seriál Historie a současnost NATO. Jednotlivé díly ukážou Severoatlantickou aliance takovou, jaká byla, je a bude za půlstoletí své existence. Připomenou například vztyčení železné opony, blokádu Berlína, Karibskou krizi, nástup Michaila Gorbačova, zánik Východního bloku i zatím poslední rozšíření NATO. Připomenou i bombardování Jugoslávie nebo první použití článku 5 Severoatlantické smlouvy.

Seriál "Historie a současnost NATO" vysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál každý všední den od 11. do 22. listopadu 2002 v 10.50 hodin.

Od pondělí 11. 11. do 20. 11. ČRo 1 - Radiožurnál zařazuje do vysílání také 10 dílný cyklus Kdo je kdo v NATO. Posluchačům se tak v exkluzivních rozhovorech, v netradiční formě představí generální tajemník NATO George Robertson či jeho zástupce Ital Alessandro Minuto Rizzo.

Z českých zástupců představíme například Kateřinu Fialkovou - zástupkyni šéfa kabinetu generálního tajemníka, která je nejvýše postavenou občankou Česka v NATO, či velvyslance České republiky při NATO Karla Kovandu.

Seriál "Kdo je kdo v NATO" bude ČRo 1 - Radiožurnál vysílat každý den od 11. do 20. listopadu 2002 v 16.10 hodin.

autoři: jkr , psk
Spustit audio