Rozhovor s Daliborem Zeleným, generálním ředitelem Českých drah

28. listopad 2002
O kom se mluví

Jan Pokorný přeje dobrý poslech, u druhého mikrofonu je generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený. Dobrý den. Včera byl odvolán ředitel Telecomu, odvolán ředitel televize, Vás to prý čeká v lednu, četl jsem v novinách. Je to tak, pane řediteli?

Host (Dalibor Zelený): Já zatím ty informace nemám, ale víte, člověk na pozici, na které jsem já, musí počítat s tím, že ten mandát, který má, není dědičný a že není věčný a že je tam především od toho, aby dělal dobrou práci.

Moderátor (Jan Pokorný): Promiňte, když ty informace nemáte, znamená to, že nečtete noviny a že když někde napíšou, že ministr dopravy Milan Šimonovský chce od ledna změnit management Českých drah, že Vás to nechává chladným?

Host (Dalibor Zelený): To určitě nikoho nemůže nechat chladným, já se starám ale především o to, aby v případech, kdy bych já nebo někdo z mých kolegů měl odejít, firma fungovala. A myslím si, že pak už jenom na těch jednotlivých lidech a postech zas tolik nezáleží, samozřejmě počítám s tím, že jednou u té firmy jako generální ředitel skončím, myslím si ale, že bych se měl starat o to, abych tu firmu předával v dobrém stavu a to si myslím, je a bylo v každém okamžiku, kdy jsem u té firmy generálního ředitele dělal.

Moderátor (Jan Pokorný): Řekl bych ale, že v lidské přirozenosti je třeba sám sebe se ptát po příčinách, proč by měli mě odvolat zrovna teď, když České dráhy skutečně by mohly už být trnsformovatelné vzhledem k tomu, že se mění na akciovou společnost.

Host (Dalibor Zelený): To je určitě pravda, ale myslím si, že opravdu každý člověk, pokud chce dělat svoji práci dobře, musí mít na zřeteli především prospěch té firmy, kterou řídí, a u mě je to stejně tak. I každý z nás, kdo dělá takovouhle funkci, poměrně vysokou a velmi sledovanou, musí počítat s tím, že ten okamžik, kdy bude muset odejít nadejde, a mě to neznervózňuje a prostě jsem vždycky dělal svoji práci pro to, abych se za ni nemusel stydět a jestliže tam třeba v lednu nebudu nebo jestli tam nebudu v březnu či zítra, to na tom nic nemění.

Moderátor (Jan Pokorný): Já Vá7s opravdu nechci znervózňovat, ale předtím tu seděl na této židli Jiří Balvín, bývalý generální ředitel České televize a říkal prakticky totéž, že chce dělat svoji práci a že nepřemýšlí o tom, jestli ho odvolají nebo neodvolají. A řekněte mi upřímně, co si myslíte o tom, když čtete v novinách, že ministr dopravy Šimonovský by chtěl vyměnit management Českých drah?

Host (Dalibor Zelený): Tak já si myslím, že pan ministr má právo dělat personální zásahy do resortu, který řídí, to asi dělá každý z nás. Pokud takové články čtu, tak já to vnímám, já s panem ministrem pravidelně hovořím o tom, jak by mělo vedení firmy po Novém roce vypadat, protože opravdu to bude akciová společnost, každý z těch lidí, který bude v představenstvu, už bude mít jiné pravomoci a především jinou odpovědnost včetně odpovědnosti ručit za případné problémy podniku svým vlastním majetkem, čili je jasné, že i z tohoto pohledu se na tu věc musí pohlížet. Ale co se týká toho člověka, který tady seděl přede mnou, asi si přesednu na jinou židli, pokud to přináší neštěstí, ale musím říct, že je pěkně předehřátá.

Moderátor (Jan Pokorný): Já přece jenom bych z Vás chtěl dostat odpověď na otázku, jestli si dokážete odpovědět na to, proč, proč teď by Vás měl ministr dopravy odvolat?

Host (Dalibor Zelený): To byste se asi musel zeptat spíš jeho, pokud by tak chtěl učinit. Já si myslím a zkusím to říci trošku jasněji, že každý člověk, který odpovídá za nějaký resort nebo za nějaký podnik, má mít právo posadit si od shora dolů do toho podniku lidi, kteří pro něj jsou zárukou, že to povedou tak, jak on chce. A já na tom nevidím nic špatného, já si jenom myslím, že takovéhle věci se vždycky v civilizovaném světě dějí normálním způsobem. Musím ale říci, že necítím ze strany pana ministra nějaký velký tlak tohoto typu.

Moderátor (Jan Pokorný): Četl jsem v týdeníku Euro, že při jedné novinářské snídani Milan Šimonovský říkal, že pro vedení Českých drah hledá lidi, kteří mají odhodlání pokračovat v transformaci.

Host (Dalibor Zelený): Já si myslím, že to je určitě potřeba u každého podniku a vždycky, protože transformace podniku, zvlášť takového jako jsou České dráhy, je nikdy nekončící historie.

Moderátor (Jan Pokorný): Promiňte, teď ve vedení Českých drah nejsou lidé, kteří mohou pokračovat v transformaci?

Host (Dalibor Zelený): Myslím, že jsou. Tak ona ta transformace pokračuje už léta, ona nezačíná nějakým zákonem. Ten zákon je jenom formálním završením celého procesu. Podnik, který zůstane na místě, nic nedělá, nemění se, je odsouzen k zániku. České dráhy nežijí ve vzduchoprázdnu, žijí už od roku 1995 ve velmi tvrdém konkurenčním prostředí a prostě si nemohou dovolit sedět a čučet. Musí neustále měnit svůj přístup k zákazníkovi, obchodní politiku, hledat nové cesty a to také dělají. Kdyby to nedělaly, tak nejsou jednou z nejlepších evropských železnic v nákladní dopravě, nemají jako vysoce ziskovou činnost a nebyly by třeba hodnoceny i v předstupních konzultacích a v přestupních hodnoceních jako jedna z pěti nejlepších evropských železnic.

Moderátor (Jan Pokorný): Teď to vypadá jako kdyby České dráhy neměly žádné dluhy.

Host (Dalibor Zelený): A jéje. Ten problém, víte, je v tom, že my máme tři základní činnosti. Jednak děláme nákladní dopravu, která je opravdu v posledních třech letech vysoce zisková především díky tomu, že jsme změnili obchodní politiku a orientovali se na ty části trhu, které přinášejí dlouhodobě vysoký zisk jako je mezinárodní přeprava a tranzit a třeba v tom tranzitu jsme dneska druhý nejlepší v Evropě. Děláme i majetkové podnikání, které nám přináší kolem půl miliardy korun ročně, ale bohužel také děláme osobní dopravu neboli službu ve veřejném zájmu a tam přes kroky, které již byly učiněny i z pohledu státu a smlouvy se státem, bohužel stát zatím svoje závazky neplní. Na rozdíl od jiných druhů dopravy, kde každému dopravci jako je třeba Městská doprava v Praze nebo Autobusová doprava, tak rozdíl mezi regulovanou cenou a náklady a ziskem hradí, nám ho nehradí a jen za poslední dva roky nám dluží téměř sedm miliard korun. Nákladní doprava nám přinese dvě a půl miliardy korun ročně zisku, sedmimiliardovou díru z toho prostě zaplácnout nemůžeme.

Moderátor (Jan Pokorný): Cítíte ale bez pochyby teď na přelomu roku nějaké napětí, pokud jde o vedení Českých drah?

Host (Dalibor Zelený): Zcela jistě. Ono nesouvisí jen s přelomem roku, ale vždycky, když se mění politická reprezentace, odpovědnost za resort, tak se vždycky najde dost lidí, kteří mají dojem, že by se mělo střídat a nejinak je tomu i po těchto volbách.

Moderátor (Jan Pokorný): Vy jste včera svolal mimořádnou tiskovou konferenci, pane řediteli. Česká televize před časem informovala o podezření, že máte prospěch z prodeje drážních pozemků v Praze Libni soukromě společnosti Step. Dáváte to do souvislosti, tento medializovaný případ, s tím, o čem jsme mluvili dosud?

Host (Dalibor Zelený): Já si myslím, že možná s tím úplně posledním, o čem jsem mluvil já, že je asi dost lidí, kteří nemají zájem, aby třeba u Českých drah dál byl pořádek v těch věcech majetkových, finančních, protože to si myslím, že byla jedna z nejdůležitějších věcí, které jsme udělali prakticky po nástupu do funkcí na podzim roku 1998, kdy se všechny nevýhodné smlouvy a smluvní vztahy buď napravily nebo zrušily, ale zcela jistě to s tím trošku souvisí. Co se ale týká právě toho, o čem informovala Česká televize, trošku mě zarazilo, že přesto, že jsme poskytly všechny doklady, které jasně dokazovaly, že to je tvrzení naprosto nepravdivé, přesto pak takové tvrzení zazní ve veřejnoprávní televizi. Musím říct, že mě to poněkud překvapilo a právě proto, že takových tvrzení nepodložených, nepravdivých a musím říct, v mnoha případech lživých, bylo mnoho, rozhodl jsem se, že bude lepší než nechat lidi dohadovat, co se vlastně děje, jaká je pravda, jim prostě všechno říct, byť vnímám to, že to zatím žádný z vrcholových manažerů v České republice neudělal.

Moderátor (Jan Pokorný): Vám to také trvalo nějaký týden než jste se tomu odhodlal, bylo to tak?

Host (Dalibor Zelený): Mně to trvalo čtyři dny než jsem se k tomu odhodlal a věřte, že to není jednoduchá věc, když se rozhodnete, že necháte někoho nahlédnout do svého osobního i finančního soukromí, můžete to udělat pouze ve dvou případech, když jste si stoprocentně jist, že máte čisté svědomí, a to já jsem a pak v případě, kdy víte, že jste tím také povinován svému okolí, protože já jsem psychicky poměrně odolný člověk, nicméně musím říct, že i mě to nenechává chladným, ale také žiju v prostředí lidí, kterých si vážím, ale já si nemohu dovolit, aby si o mě mysleli takové věci, pokud nejsou pravda.

Moderátor (Jan Pokorný): Je pro Vás tím, co jste říkal včera na té mimořádné tiskové konferenci, celý ten případ sprovozený ze světa a nebo, pokud jste přesvědčen, že média, Česká televize v tomto případě, uvedla nepravdivé informace, budete chtít řešit tohle i soudní cestou?

Host (Dalibor Zelený): Víte, já především mám zájem o to, abych sám před sebou a před lidmi, kterých si vážím, zůstal slušným člověkem. Nejsem si jist, jestli nějaká omluva za tři roky v nějakém médiu něčemu takovému pomůže. Pro mě je důležité, aby se lidé dozvěděli ode mě po pravdě a přímo, jak se věci opravdu mají, ať si udělají obrázek sami a zcela jistě je také pro mě důležité, aby všechny kauzy, které tady byly řečeny, došly řádného řešení. Jako třeba u toho pozemku firmě Step, generální inspekce Českých drah jasně dala najevo, že ten pozemek se prodává za správních podmínek, potvrdila to konečně už poprvé patnáctého ledna tohoto roku.

Moderátor (Jan Pokorný): Ještě bych se vrátil k té možnosti řešit tohle soudní cestou, když se takhle veřejně očisťuje člověk, který je vlastně aktérem toho případu, toho mediálního případu, tak je to jedna věc, ale když o tom, jestli je to pravda nebo ne, rozhodne nezávislý soud, tak to má, řekl bych, větší brizanci.

Host (Dalibor Zelený): To máte zcela určitě pravdu, ale když se bavíme o tom, co mě to za tři roky pomůže, tyhle případy se neřeší za týden, neřeší se za půl roku, ty trvají velmi dlouho.

Moderátor (Jan Pokorný): Nedávno jsme sledovali spor Libuše Šafránkové s jedním zaniklým bulvárním deníkem a taky ho vyhrála.

Host (Dalibor Zelený): Já myslím, že ho vyhrál Český stát, protože tam, pokud si dobře pamatuji, nežalovala Libuše Šafránková, ale Český stát.

Moderátor (Jan Pokorný): Český stát, dobře, ale ona byla tou aktérkou.

Host (Dalibor Zelený): Zcela jistě ano, máte pravdu v tom, že to smysl má, nepochybujte o tom, že tuto možnost zkoumám jak po stránce ochrany své vlastní osobnosti, tak naše firma po stránce ochrany firmy, protože i tam zaznělo obecně a nemyslím tím, že za to můžou média nebo novináři, protože oni v zásadě prezentují jen stanoviska, která odněkud dostali, ale obecně samozřejmě zkoumáme z obou těchto hledisek, zda z této strany nedošlo k nějakému podnětu, který by bylo potřeba řešit soudně a pokud ho najdeme, určitě to uděláme, ale už ty samé informace jistě takovým podnětem jsou.

Moderátor (Jan Pokorný): Teď jste řekl, že média přenášejí ta stanoviska, která odněkud dostali. Vy máte podezření na nějakou manipulaci v téhle kauze?

Host (Dalibor Zelený): Ne, v žádném případě, já se těmito věcmi nezabývám.

Moderátor (Jan Pokorný): Byla to podle Vás investigativní žurnalistika, která se trochu minula cílem podle Vás?

Host (Dalibor Zelený): Víte, i já v práci a promiňte, že Vám na tohle neodpovím přímo, i já v práci se občas setkám s tím, že někdy přejmu názor, který je mi podán tak, abych ho pochopil, jak autor chce a ne vždycky se trefím. Myslím si, že se to může stát každému z nás, ať dělá jakékoliv povolání a je jen jeho věcí, do jaké míry chce, aby si z něho tímto prostřednictvím třeba dělal blázny a do jaké míry to dokáže zhodnotit sám. To se týká především mě, samozřejmě, a je to problém, který se netýká jenom mé práce, jako generálního ředitele, obecně každýho lidskýho rozhodování musíte vědět, jestli, když Vám někdo něco řekne, jestli to myslí tak, jak to říká nebo jestli Vás chce donutit k nějaké reakci, kterou potřebuje.

Moderátor (Jan Pokorný): Takže připouštíte, že nějaká takováhle možnost tady mohla sehrát svou roli?

Host (Dalibor Zelený): To je možné vždycky.

Moderátor (Jan Pokorný): Před chvílí jste mluvil o lidech, kteří nemají zájem o dobré fungování železnice, o jejich transformaci. Kteří to jsou a o co tedy usilují?

Host (Dalibor Zelený): Já myslím, že poslední čtyři roky, když se připravoval zákon o transformaci, se dost lidí ukázalo, kteří nemělo zájem, aby ta firma konečně dostala pevný obchodní rámec, aby bylo jasné, jaký má majetek, aby bylo úplně jasné, co jí patří, aby také za ten majetek odpovídala, mohla s ním nakládat přesně podle platných regulí. Bylo dost lidí, kteří měli zájem na tom, aby se ten podnik rozbil na tisíc kusů, jak to třeba udělali kolegové v Británii, aby z něj zůstali v soukromých rukou jen lukrativní činnosti jako je třeba nákladní doprava nebo některé činnosti na infrastruktuře a ostatní se zahodilo. Určitě takový proces tady je, máme tady třeba i žalobu Ústavního soudu na ten zákon, byť ten zákon byl řádným způsobem schválen a na tom není nic zvláštního, prostě lidé, kteří nemají zájem, aby České dráhy přešly do stabilizované formy, tomu budou bránit.

Moderátor (Jan Pokorný): Ale též se ptám, kteří to jsou?

Host (Dalibor Zelený): Nezlobte se, já nemám dojem, že je vhodné nějakým způsobem prezentovat konkrétní osoby, ale vemte si to s filozofického pohledu, jestliže je podnik v situaci, kdy všechno, co má mít udělat, je v pořádku, má v pořádku účetnictví, audit bez výhrad a dokonce tedy je hodnocen jako jeden z nejlepších firem v Evropě. Pokud chcete, aby se ta situace změnila, už nemáte jinou cestu než osobní zpochybňování lidí, kteří ho vedou nebo v tomto případě neváhám říct hon na generálního ředitele, protože k tomu tady opravdu došlo.

Moderátor (Jan Pokorný): Je v Českých drahách mezi zaměstnanci tohoto podniku, řekněme latentně, přítomna stávková pohotovost, byť ta nedeklarovaná?

Host (Dalibor Zelený): Já si myslím, že zaměstnanci Českých drah jsou seriózní lidé, pro které ta práce znamená trošku víc než jenom zdroj finančních prostředků. Myslím si, že oni si uvědomují, že dělají dnes u podniku, který je na velmi seriózní cestě a že každý počin tohoto typu znejišťuje naše partnery a bere nám kšefty. Nemám dojem, že by ti lidé pro nic za nic jen proto, že někdo vystoupí na horu Říp a začne vykřikovat, sekli s prací a šli stávkovat, nemyslím si to o nich, jsou dostatečně zodpovědní, dostatečně si váží práce a ví, že by to podnik výrazně poškodilo.

Moderátor (Jan Pokorný): Šéf odborářů na železnici jako by v posledních dnech opět vytáhl prapor a chystal se zavelet svým železničářům v odborech "do boje".

Host (Dalibor Zelený): Já nevím, tak víte, podstatou činnosti odborářských vůdců je stát někde na pědestálu a hlasem silným hovořit, ale myslím si, že prostě u Českých drah pro naslouchání a realizaci takových věcí už dneska takové podnebí není, ten podnik je prostě seriózní z tohoto pohledu personálního je stabilizovaný. Je ale samozřejmé, pokud by se tam děly věci, jako že by lidé třeba nedostal mzdu, to bychom museli chápat, že asi se budou ošívat rozumně, ale pracovat.

Moderátor (Jan Pokorný): Jak mám rozumět tomu, co říkáte Vy, že šéf odboru Jaromír Dušek prý zneužívá členů své organizace jako rukojmí pro prosazení svých mocenských zájmů?

Host (Dalibor Zelený): Já to zkusím říct na konkrétním příkladě. V několika posledních měsících jsme vždycky včas řekli kolegům z vedení, že problém výplaty následujícího měsíce je zajištěn, ale ti lidé se to třeba nedozvěděli a místo toho, najednou je někdo vyzýval, ať jsou připraveni okamžitě začít stávkovat a přitom to bylo úplně zbytečné a ty lidi to zneklidňovalo v práci a podniku to nedělalo dobré renomé, protože naši obchodní partneři si říkají: " S někým takovým máme obchodovat, s někým takovým máme uzavírat dlouhodobé vztahy?" To tím myslím, že prostě to není seriózní přístup, takhle ničit obchodní renomé firmy jen proto, abych byl silný člověk, který je někde vidět.

Moderátor (Jan Pokorný): A v čem spočívají, podle Vás, mocenské zájmy Jaromíra Duška?

Host (Dalibor Zelený): Tak já myslím, že každý z nás chce být někde vidět a chce se vidět na nějakém rozumném místě, to se musíte zeptat jeho.

Moderátor (Jan Pokorný): Než začne telefonická část dnešního pořadu O kom se mluví, jedna aktuální zpráva. Nově zvolený pražský primátor Pavel Böhm nebude kandidovat na předsedu Občanské demokratické strany, chce se stát místopředsedou ODS nebo jenom členem výkonné rady.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den.

Dotaz posluchače: Dobrý den, pane Pokorný, jsem u telefonu?

Moderátor (Jan Pokorný): Ano, jste ve vysílání dokonce.

Dotaz posluchače: Tady je Šindelář.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, pane Šindeláři.

Dotaz posluchače: Pane Pokorný, on mě určitě pan generální poslouchá, ale jedno je fakt, každý si platí svoje účty, takže ten, kdo používá dráhu, ať si taky zaplatí účet a ne aby mu někdo na to dotoval a to by bylo správné a čestné a spravedlivé. Děkuji Vám.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobře, děkujeme za názor. Hezký den, další telefonát, vítejte.

Dotaz posluchače: Hezký dobrý den Vám přeju, Dvořák Teplice.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, pane Dvořáku.

Dotaz posluchače: Pane Pokorný, já mám jednu takovou připomínku, která se mi absolutně nelíbí, co se nelíbí u nás v naší společnosti. Orgány, které rozhodují o obsazení lidí ve vedoucích funkcí, absolutně nejdřív neudělají analýzu a syntézu, ale rozhodujou a v podstatě likvidujou lidi, který neposlouchaj ty, kteří prosazují své soukromé zájmy. To nejsou jenom České dráhy, to je i Česká televize, to je Česká rafinérská a další společnosti, kde má stát majetkovou účast stoprocentní nebo větší. Je to strašný, kam jsme se dostali, je to horší, jak za pokusu o socialismus.

Moderátor (Jan Pokorný): Možná bych Vám oponoval, stran té majetkové účasti v České televizi státu, ten stát tam nemá žádnou majetkovou účast, ale rozumíme jaksi v duchu Vašeho vyjádření.

Dotaz posluchače: Rozumíme si, kdo tam prosazuje jaký zájmy. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Děkujeme za názor, na slyšenou. Haló, dobrý den, tady je pořad O kom se mluví, dobrý den, pan Staňku.

Dotaz posluchače: Jenom bych chtěl panu generálním ředitelovi říct, že ho považuju za úžasně schopného člověka, neboť sehnat v pronájmu tak luxusní byt dvěstě metrů za tisíc korun měsíčně plus šest tisíc služby, smekám, na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na slyšenou. Dobrý den.

Dotaz posluchače: Dobrý den, tady Jirkovská z Moravy.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, paní Jirkovská.

Dotaz posluchače: Jenom chci to stejný jak pán přede mnou. Za sedm tisíc tak luxusní byt, který pan generální ředitel sehnal, no to je k smíchu, to je všechno, děkuju, na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na slyšenou. Haló, nasloucháme Vám.

Dotaz posluchače: Dobrý den, Jonáš Morava.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, pane Jonáši.

Dotaz posluchače: Já si myslím, že pan Zelený je na správném místě, kde má být a jeho řeč se mi líbila a ví, co chce. To je vše, na slyšenou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na slyšenou. Dobrý den.

Dotaz posluchače: Dobrý den, tady Jedmárek Brno.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobrý den, pane Jedmárku.

Dotaz posluchače: Jsem ve vysílání, pane Pokorný?

Moderátor (Jan Pokorný): Jste ve vysílání, ano.

Dotaz posluchače: Já jenom jsem chtěl říct k panu Zelenému, jak chválil obchodní politiku Českých železnic, že opravdu ty ceny, teďka co tam jsou na osobní dopravě, tak to nemá obdobu v Evropě nikde, protože autobusová doprava je mnohem levnější u nás a že takovýmhle způsobem se mi to nelíbí teda absolutně a ještě jednu věc bych chtěl říct, že nechápu, jak ve společnosti, kterou řídí stát, mohou generální ředitelové mít platy, které jsou několikanásobně vyšší než třeba pana prezidenta. Děkuji, na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Na shledanou. Předposlední telefonát. Dobrý den.

Dotaz posluchače: Dobrý den, ještě jednou Dvořák Teplice, já volám k těm médiím, tady je ukázka toho, co média zmůžou, protože média pustila takovej nesmysl o šestitisícovce nájemnýho, ale už nemluvějí o tom, že vlastně splácí teda nějakou kupní cenu ten generální ředitel, jinak ho považuju skutečně za schopnýho člověka, ale ne z těch důvodů kolem toho bytu, ale z těch důvodů, když se podívám na výsledky Českých drah a v žebříčku, jak se pohybují. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Dobře, na slyšenou. A poslední telefonický názor. Dobrý den.

Dotaz posluchače: Dobrý den, já souhlasím se všema, který mluvili přede mnou, protože tento člověk dělá ze sebe takový chudáka, že snad bych mu dal i korunu, aby měl na polívku.

Moderátor (Jan Pokorný): Promiňte, ti ostatní, co volali před Vámi , se představili.

Dotaz posluchače: On má platy větší než prezident a ještě dělá ze sebe chudáka, nezlobte se na mě, takovýhle lidi nepatřejí vůbec do vedení státu.

Moderátor (Jan Pokorný): Do vedení státu?

Dotaz posluchače: No tak podniku státního.

Moderátor (Jan Pokorný): Já jenom jsem se snažil Vás poprosit, že když se odkazujete na předchozí řečníky, tak ti, že se představili, jestli bychom mohli znát Vaše jméno.

Dotaz posluchače: Jarda Čermák, já už jsem Vám několikrát volal, jenže u Vás je to taky zbytečný, protože ty obyčejný lidi do éteru moc nepouštíte zrovna. Taky říkáte, že jste demokratický rádio a veškerý diskusní programy jste zrušili. Na shledanou.

Moderátor (Jan Pokorný): Dovolte, abych se dopustil tvrzení, že nevím o žádném diskusním programu, který bychom rušili, ale to už je asi jiné téma. Končí dnešní vydání pořadu O kom se mluví. Jan Pokorný přeje za pozornost a přeje dobrý poslech u dalších programů Českého rozhlasu jedna.

Autorizovaným pořizovatelem elektronického přepisu pořadů Českého rozhlasu je ANOPRESS IT, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

autor: jap
Spustit audio

Více z pořadu